Aftenbladet i havn etter tøffe forhandlinger

Spesielt å forhandle i en tid med varsel om ytterligere nedbemanning, sier klubbleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter nesten 13 timer kom partene i lokalforhandlingene i Stavanger Aftenblad i havn med sitt lønnsoppgjør for 2015.

- Det gikk ganske greit. Alt i alt er vi tålig fornøyde, situasjonen tatt i betraktning, sier klubbleder Erlend Skarsaune til Journalisten.

Erlend Skarsaune, leder av redaksjonsklubben i Stavanger Aftenblad. Foto: Fredrik Refvem

Situasjonen i Stavanger Aftenblad er langt fra lystig. I første halvdel av desember ble det kjent at mediehuset skal redusere bemanningen ytterligere. Det ble varslet fra sjefredaktør Lars Helle at et tosifret antall redaksjonelle årsverk vil bli kuttet.

- Det var spesielt å forhandle i en tid hvor vi har vært gjennom nedbemanning og har fått varsel om ny nedbemanning samtidig som vi mener bedriften har lønnsevne.

Ikke bare penger

Oppgjøret endte med en ramme på 2,68 prosent, inkludert stigetillegg, økning av kveldstillegg og glidning på 0,49 prosent. I tillegg kommer en kompensasjon for bortfall av lokalkontortillegget. Klubblederen forklarer at dette tillegget går utover Journalistavtalens bestemmelser, som partene nå er kommet til enighet om å fordele på alle.

- Det var tøffe forhandlinger, med løsningsorienterte parter. Det var omfattende fordi det ble gått mange runder på lokalavtalen.

I alt ble det forhandlet for 101 medlemmer som i snitt fikk 17.925 kroner, inkludert det de venter fra det sentrale tillegget, uten at de ønsker å tallfeste dette.

Fra før av er det kjent at medlemmene i Bergens Tidende endte på 18.400 kroner, inkludert det sentrale oppgjøret. Mens det i Adresseavisen endte med diktat på 0,8 prosent lokalt (1,8 prosent med det sentrale).

Powered by Labrador CMS