NRK:

NRKJ-leder Sidsel Avlund opplever at svaret fra NRKs ledelse åpner for en annen tidsramme.

Distrikts=nedbemanning kan bli utsatt

NRKJ opplever svar fra ledelsen som en åpning for utsettelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag fortalte Journalisten om klubblederne i NRK Trøndelag og NRK Hedmark og Oppland som følte den sentrale ledelsen straffet dem for å ha fulgt tidligere forslag.

Bakgrunnen er framleggelsen av den såkalte standardiseringsrapporten på mandag hvor det ble foreslått å redusere antall årsverk i førstnevnte på mellom 7 og 14, og 15 årsverk i sistnevnte. 

Rapporten, som er satt sammen av et utvalg, har hatt som mandat å se på om distriktskontorene kan standardiseres. En måte å gjøre dette på er blant annet å se på bemanningen versus hvor mange kanaler og sendinger disse publiserer i. Etter kostnadsrunder i 2002 ble NRK Sør- og Nord-Trøndelag slått sammen til ett kontor, det samme skjedde med Hedmark og Oppland. I tillegg til felles distrikter, etablerte de to nye kontorene felles sendinger på nett, TV og radio. Dette er bakgrunnen for regnestykket i rapporten som legges til grunn i forslaget om antall stillinger som skal kuttes. 

Vil høre fagforeningene

Rapporten kom på mandag, onsdag til uken skal det i utgangspunktet konkluderes om dette skal gjennomføres. Dette mente de tillitsvalgte var for kort tid og NRKJ sendte brev til distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen med forespørsel om utsettelse. 

Direktøren sa til Journalisten at dette skulle vurderes, men understreket at utvalget hadde arbeidet med dette siden august, og at de tillitsvalgte hadde vært involvert i dette arbeidet. 

Nå har hun svart NRKJ på deres anmodning.

- NRKs ledelse har svart at vi holder oss til tidsplanen det er lagt opp til foreløpig. Vi skal ha et drøftingsmøte med samarbeidsnivå 1 tirsdag 27. januar og vil naturligvis høre ut fagforeningene da – både hva angår innspill til prosjektet og hvorfor det er viktig å utsette beslutning rundt standardiseringsprosjektet, skriver Gynnild-Johnsen i en epost.

Åpner for drøftinger

Dette er et svar NRKJ-leder Sidsel Avlund opplever som åpent.

- Det betyr at vi på tirsdag skal drøfte videre prosess. Inkludert en eventuell utsettelse av beslutningen.

- Jeg tar det for gitt at NRK tar seg god nok tid til å grundig vurdere våre innspill. Ellers er ikke drøftningene reelle og det er det enighet om at vi skal ha i NRK. 

 

Powered by Labrador CMS