Sentrumskontor i boks

Om få måneder flytter Aller med Dagbladet til Hasle. Sistnevnte får også bykontor. Det blir nostalgisk.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er en adresse vi har et sterkt følelsesmessig forhold til. Det ligger mange sterke minner her, sier sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet onsdag morgen.

Ledelsen i avisen har signert en kontrakt på 150 kvadratmeter i Pilestredet. I ett bygg som tidligere var i Dagbladets eie, men som nå eies av Berner Gruppen, avisens tidligere eiere. Markussen tror at også Berner Gruppen synes det er litt stas å få Dagbladet som leietaker.

Fra et liv ved sjøen flytter sjefredaktør John Arne Markussen Dagbladet til både Hasle, ikke langt fra ring 3, og til gamle Dagblad-tomter. Foto: Martin Huseby Jensen

For noen år siden hadde Kanal 24 (nå Radio Norge) de samme lokalene. 

Kontoret skal ifølge Markussen være en framskutt posisjon for Dagbladets virksomhet etter at mediehuset sammen med sine eiere flytter fra det forjettede land i Oslo sentrum, til dødens dal Hasle. Så pass sterke reaksjoner har det vært til flyttingen av redaksjonen internt i Dagbladet. Flere i redaksjonsklubben truet den gang med å si opp jobbene sine om det ble flytting.

Få faste plasser

Og flytting blir det jo, enten like før eller like over påske. Ved kontoret i Pilestredet skal ingen sitte fast. Kanskje med unntak av TV-gruppen. 

– Plassene skal brukes ut fra hva man jobber med akkurat der. Men en del av TV-operasjonen som begynner å bli stor vil det til en hver tid være der.

[quote:1-center]

Det blir en god og viktig løsning for Dagbladet forklarer Markussen. Med sentral plassering og kort vei til institusjoner.

Med 12 arbeidsstasjoner blir det heller ikke så god plass til at folk kan sitte der fast. Til gjengjeld får Dagbladet en hel etasje på Hasle. 

I sentrum bidrar Dagbladets nye leieforhold til å reetablere mediegaten Akersgata. Fra Teknisk Ukeblad, Amedia og Fagpressen sør for Grensen, til Nettavisen, VG, Aftenposten og Modern Times Group nord.

– Jeg tror at totalt sett blir dette området igjen en slags Norges Fleet Street.

Powered by Labrador CMS