Blog:

Sjørøverskatt

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Piratvirksomheten vokser, skipsreder Jacob Stolt-Nielsen vil skyte sjørøverne, og Frp anklager regjeringen for ikke å gjøre nok og vil sende en ny fregatt nedover straks, men piratbekjempelse koster penger, mye penger.

På spørsmål fra NRK P2 om hvor Frp skulle ta pengene fra, svarte ikke Harald T. Nesvik, eller hørte jeg ordet skatt? Nei jeg hørte ikke det, og jeg hørte ikke reporteren gjenta spørsmålet heller, når Nesvik fossrodde rundt spørsmålet.

Jeg har heller ikke sett eller hørt noen andre journalister stille Frp eller for den saks skyld Stolt–Nielsen, dette ubehagelige spørsmålet om skatt og kostnader. P2 stilte i alle fall spørsmålet en gang. Hvorfor gjør man det så lett for populister og skattevegrere? Har mediene blitt offer for selvsensur etter årelange gjentatte anklager fra Frp om vestrevridde medier?

Jeg betaler skatt med glede fordi jeg vet at pengene går til livsnødvendige helsetjenester, skoler og mye mye mer, men det oppleves som en provokasjon når populister strør om seg med penger til alle gode formål og samtidig bruker en hver annen anledning til å angripe skatter og avgifter, uten å bli konfrontert og fulgt opp av opplyste journalister. Man kan jo skjønne at Frp snakker om ”ARK”, for noe så frekt som å spørre om hvor pengene skulle tas fra da gitt!

Powered by Labrador CMS