Aftenposten til Postgirobygget

Akersgata blir ikke hva den har vært. Aftenposten flytter til Postgirobygget, VG og Dagbladet blir alene tilbake i gata som gjennom historien har vært tilholdssted for flere markante aviser.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge flere kilder ble det klart etter konsernstyremøtet i Schibsted i går at Postgirobygget er det eneste reelle alternativet, når Aftenposten nå har bestemt seg for å flytte fra Akersgata 51. Aftenposten skriver at flyttingen kan gi en årlig besparelse på 25-30 millioner kroner for den økonomisk pressede avisen. Noen endelig flytteavtale er ennå ikke undertegnet, en styringsgruppe bestående av ansatte og ledelse i Aftenpostens skal nå vurdere postgirobygging i detalj.

Men avgjørelsen er i praksis tatt og avisens administrerende direktør Olav Mugaas er ganske klar i sin uttalelse til Kampanje:

- Vi er i sluttforhandlinger med Postgirobyggets eiere. Det ser brukbart ut med tanke på en løsning.

Mugaas sier videre at han regner med å ha avsluttet forhandlingene innen nyttår.

- Oppgaven nå er om vi kan få til Postgirobygget. Det ser bra ut. Totaløkonomien er god. Men vi må være sikre på at de nye lokalene egner seg for moderne avisdrift, sier Mugaas til Aftenposten.

Den andre muligheten Aftenposten har vurdert, er å flytte et skritt opp i Akersgata til VG-huset. Dette er en løsning de VG-ansatte har satt seg sterk imot. Aftenpostens sentralredaksjon og markedsavdeling er allerede leietakere i VG-huset, nå må VG finne nye leietakere.

Aftenpostens ansatte har ikke valgt mellom de to alternativene, men har stilt seg skeptisk til det store tempoet som har vært holdt i flyttesaken. Når Aftenposten skal innta de nyoppussede lokalene i Postgirobygget, er foreløpig uklart. Mugaas sier til Kampanje at det kommer til å skje på noen av de resterende avisfrie dagene:

- Vi skal ha på plass en stor infrastruktur. Det er heller ikke så mange fridager å velge mellom når det gjelder selve gjennomføringen av flyttingen.

Entra Eiendom har ifølge Kampanje tilbudt Aftenposten inntil seks etasjer i Postgirobygget, fra tredje etasje og oppover. Prisforlangende skal ligge på rundt 2.000 kroner per kvadratmeter. Hver etasje er på rundt 2.000 kvadratmeter.



Powered by Labrador CMS