Journalister stemmer rødt

Kristin Halvorsen har større oppslutning blant journalister enn blant andre velgere. Carl I. Hagen har dramatisk mindre oppslutning, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalister sier ja til statsminister fra Arbeiderpartiet eller SV, men et klart nei til statsminister fra Fremskrittspartiet. Det viser en undersøkelse gjort av Norsk Respons på vegne av konferansen Nordiske Mediedager, som arrangeres i Bergen i mai.

Bare tre prosent av journalistene kan tenke seg Carl I. Hagen som statsminister. Blant befolkningen er svarprosenten her 13. Når det gjelder statsminister Bondevik er han like upopulær blant journalister og andre velgere. Størst oppslutning som statsministerkandidat får Jens Stoltenberg med 46 prosent.

Hele 67 prosent av journalistene som svarte på undersøkelsen sier de stemmer rødt, og størst er oppslutningen om Arbeiderpartiet, SV og RV blant mannlige journalister. Arbeiderpartiet skårer høyest blant journalister i riks- og region- og lokalaviser. SV er vinneren blant journalister i riksdekkende fjernsyn.

Per Edgar Kokkvold sier i en kommentar at dette stemmer overens med tidligere undersøkelser om journalisters politiske sympatier.

Powered by Labrador CMS