Professor frykter mer barne-tv

Professor Roald Bahr i Nasjonalt råd for fysisk aktivitet frykter at planene om barne-tv hele dagen på NRK2 vil gjøre barna enda mindre fysisk aktive.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK ønsker å sende barne-tv hele dagen på NRK2, og ber Stortinget om økning av lisensen for å finansiere en slik kanal. Professor Roald Bahr frykter barn kommer til å bruke enda mer tid foran tv-apparatet hvis den nye tv-kanalen blir en realitet, skriver nrk.no.

- Jeg synes dette er et særdeles lite gjennomtenkt tiltak. Vi vet i dag at fedme er et kjempeproblem også blant barn. Vi vet også at det er en direkte sammenheng mellom fedme målt som fettprosent og antall tv-timer hos barn, sier Bahr.

De siste årene har NRK tapt markedsandeler blant de aller yngste, til utenlandske kanaler som Cartoon Networks, Disney og Fox Kids. Derfor planlegger NRK å svare ved å sende barne-tv hver dag fra klokken sju om morgenen til klokken sju om kvelden. En økning i lisensen på 95 kroner skal betale for satsingen, håper NRK. Saken ligger nå i Kulturdepartementet.

Powered by Labrador CMS