Mona Høiness mot Hegnar Online i PFU

Se behandlingen av tre saker fra PFU-møtet kl. 09.30 på Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sakene som direkteoverføres er Mona Høiness mot Hegnar Online, Security Park mot Aftenposten og ICA Norge mot Finansavisen.

Følg PFU fra klokka 09:30 her.

Mona Høiness har via advokat klaget inn to debattråder på nettstedet Hegnar Onlines forum. Debattene kom i etterkant av Kapitals og Finansavisens omfattende omtale av advokat Mona Høiness’ personlige og økonomiske forhold til en eldre kvinne. Klager mener at Hegnar Online lot innlegg som var i strid med god presseskikk bli liggende ute i uakseptabelt lang tid.

Hegnar Online mener de har en fungerende overvåking av sitt debattforum, og at innleggene ble fjernet da de ble gjort oppmerksom på dem.

Security park mot Aftenposten

Klagen gjelder et oppslag i Aftenposten om parkeringsklager. Security Park AS mener Aftenposten har opptrådt uredelig når det gjelder uttalelser fra selskapet, og at Aftenposten har blandet sammen to ulike saker.

Aftenposten avviser klagen, og mener selskapet ikke har gitt konkrete svar til avisen. Avisen innrømmer at den lovte å gjengi uttalelsen ordrett, men under forutsetning av at selskapet skulle svare på det de ble spurt om. Aftenposten er enig i at to ulike saker er koblet sammen, men at leserne oppfatter at de har samme tema, og klarer å skille de to sakene.

ICA Norge AS mot Finansavisen

Klagen gjelder et førstesideoppslag i Finansavisen om at ICA «bløffer» sine kunder ved å reklamere for tilbud som reelt sett ikke er tilbud. Klager mener Finansavisen ikke har dekning for tittelen «ICAs store PRISBLØFF». Klager opplyser også at de mottok e-post fra Finansavisen før publisering der det ble spurt om prising av varer i en kundeavis, men at de ikke ble forelagt påstanden om at ICA bløffer kundene.

Finansavisen avviser klagen og mener det er god dekning for tittelen. Avisen mener at «bløffen» dessuten understrekes gjennom klagers uttalelse om at enkelte varer har sesongpriser og derfor samme pris i tilbudsavisen som til vanlig. Avisen mener ICA har fått «rikelig med anledning og spalteplass» til å imøtegå påstandene.

Powered by Labrador CMS