Partene møtes for krav-overlevering. Fra venstre Bente Sabel (NJ), Arvid Sand (MBL), Are Stokstad (MBL) og Elin Floberghagen (NJ). Foto: Martin Huseby Jensen

Journalistene krever 15.000 kroner

Mediebedriftenes Landsforening (NJ) hentet årets lønnskrav på kontoret til Norsk Journalistlag (MBL).

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

MBLs forhandlingsleder Arvid Sand fikk overrakt et krav som tilsier et snitt på 15.000 kroner for NJs medlemmer.

Sakket akterut

Kravene fra NJ innebærer et generelt tillegg på 3.900 kroner fra 1. april. I tillegg krever NJ en ekstraordinær heving av minstelønnssatsene.

– Våre medlemmer har sakket akterut i lønnsutviklingen gjennom mange år. I fjor begynte vi arbeidet med å ta igjen dette etterslepet. Det er dette arbeidet vi fortsetter med i år. Det gjør vi ved å heve minstelønnssatsene, sier forhandlingsleder Bente Sabel i NJ.

Ramme

Forhandlingslederen forteller at rammen på kravet er 3,3 prosent uten lokal lønnsglidning, som i snitt gir 15.000 kroner i snitt.

Den endelige rammen i årets kommuneoppgjør ble på 4,25 prosent, ifølge Dagbladet. LO og NHO ble enige om en ramme på 3,65 prosent, ifølge BT. Men disse tallene inkluderer lokal glidning, og er derfor ikke sammenlignbart med rammen på kravet fra NJ.

Går godt

Sabel håper på å oppnå enighet med motparten i løpet av forhandlingene.

– Vi har lagt oss på et ansvarlig nivå. Men vi ser at bransjen går godt – ikke minst med fjorårets gode resultater, sier Sabel.

Forhandlingen mellom partene starter i morgen torsdag med frist til midnatt.

MBLs leder Arvid Sand ønsket ikke å kommentere NJs krav etter overleveringen.

Forhandlingsleder for journalistene er Bente Sabel, som jobber som rådgiver i NJ. Med seg i forhandlingsutvalget har hun NJ-leder Elin Floberghagen, Stein Larsen (NJ), Finn Våga (LS/Stavanger Aftenblad), Marit Ulriksen (Rana Blad), Åsne Haugli (LS/Dagens Næringsliv), Ingunn Nordli (Aller), Harald Klungtveit (db medialab), Baard Zakariassen (TV 2) og Ketil Heyerdahl (NJ).

Administrerende direktør Arvid Sand i MBL leder forhandlingene på vegne av arbeidsgiverne. Utvalget består i tillegg av Are Stokstad (A-pressen), Stig Finslo (Edda Media), Liv Brynhildsvoll (Hjemmet Mortensen), Lars Erik Torjussen (Aftenposten), Theo Jordal (TV 2) og Geir Engen (MBL).

Powered by Labrador CMS