Redaktøren beklager

(KOMMENTAR): Mente ikke å navngi siktet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da jeg fredag mente å gjøre et søk på mobilen for å undersøke om etablerte medier eller andre kanaler hadde navngitt personer i forbindelse med etterforskning av en kriminalsak i Oslo, kom jeg i skade for å publisere selve søket på Twitter. Noen av dem som følger mine tweets, tolket det som et forsøk på å “oute” noen.

Dermed spredde søkeordene seg, og skaden ble forsterket. Da jeg ble klar over tabben, trakk jeg tweeten og oppfordret andre til å gjøre det samme.

Som jeg fortalte VG Nett lørdag, skyldtes tweeten uforsiktig bruk av søkefeltene på mobilen. Det var aldri min hensikt å navngi noen. Jeg tror mange i ettertid også vil se at tweeten har form av et søk, og jeg håper de fleste tror på min forsikring om at dersom jeg er uenig i anonymisering i mediene, svarer jeg med blankere våpen.

Den tekniske feilen jeg gjorde under et nettsøk, kan selvsagt ikke lastes andre enn meg selv. Jeg er svært lei for at det kan ha medført en ekstrabelastning for enkeltpersoner.

Jeg synes samtidig det er vanskelig å bebreide andre for at de spredde tabben min videre. Riktignok setter min uforsiktighet godt søkelys på viktigheten av å tenke over hva man formidler i sosiale medier. Men saken illustrerer også hvor spontane disse mediene er. Ubehaget ved å bli hengt ut for toskeskap, endrer ikke min oppfatning av nytten ved at journalister og andre deler tanker på Twitter og Facebook.

Jeg kan bare beklage den belastning min uforsiktighet har påført andre, og love å skjerpe meg.

 

Powered by Labrador CMS