Alkohol avslørte falsk journalist

Totning forsøkte seg på telemarknedslag under skiflyging, men kom knapt over kulen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Å være journalist kan være glamorøst. Vi kommer ofte nær kjendiser, vi får gode plasser på idrettsarrangementer – og det hender at vi får mat og drikke for å møte opp på arrangementer. Det er klart en slik tilværelse kan fremstå som fristende.

Kanskje var det derfor mannen fra Toten ordnet seg akkreditering til verdenskupprennet i skiflyging i Planica i Slovenia på falske premisser.

Rett fra baren?

Selv om det ikke finnes regler uten unntak, så drikker journalister sjelden før jobben er ferdig. Mannen møtte i presseinnhegningen dunstende av minibaren på hotellet, forteller Totens Blad. Det var denne avisa mannen oppga som arbeidsplass.

Claes-Tommy Herland har som jobb å holde kontakt med mediene for Norges Skiforbund. Han sjekket akkrediteringen til mannen, som syntes å være i orden. Herland og flere hadde på dette tidspunktet reagert på oppførselen hans, totningen skal blant annet ha sjenert hopperne gjennom første omgang. Og selv om papirene var i orden, følte Herland det skurret litt.

– Det luktet alkohol av mannen, og han var åpenbart beruset, sier han til Totens Blad.

Idiotkamera

Mens mannen surret blant pressefolk, hoppet FIS og NIS på og forsøkte å finne ut hvem han egentlig var. Blant annet ved å ringe redaktør Jon Olav Andersen som avviste at dette var en fra hans avis. Og det var kanskje like greit siden mannen snøvlende stoppet flere av utøverne.

– Han tok også bilder med det jeg vil betegne som hobbykamera, sier Herland.

Til slutt tok man tak i mannen, beslagla akkrediteringen og ba ham ta seg en runde rundt kvartalet.

Ugrei løgn

Tilbake på Toten sist fredag snakket redaktøren med mannen som så gjerne ville henge med pressen.

– Han spurte om det virkelig ikke var greit at han hadde utgitt seg for å representere oss, forteller Andersen til egen avis.

Powered by Labrador CMS