Schibsted avviser ikke vikarbyrå

Følger med på utviklingen i Sverige, men så langt er det ingen planer i Norge.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha leid inn vikarer fra Mediekompetens gjennom flere år, har Schibsted Sverige besluttet å etablere sitt eget vikar- og rekrutteringsbyrå.

Ifølge svenske Journalisten vil Schibsted bruke tiden fremover til å se på hvordan de skal bygge selskapet. Men det er ifølge informasjonssjef Olof Brundin på det rene at mediekonsernet ønsker å ha bedre kontroll over kompetansen som benyttes i den svenske delen av Schibsted.

Uaktuelt, enn så lenge

I Norge sitter konsernsjef for den norske delen, Didrik Munch, og følger med på det som skjer Sverige. Han slår fast at det ikke foreligger noen planer om å etablerere tilsvarende her.

– Det er ingen aktuell problemstilling, sier Munch.

Han legger til at han ikke er prinsipielt imot en slik etablering, men sier det ikke vil skje på kort sikt.

– Vi har heller ikke sett på fordeler og ulemper ved å etablere en slik virksomhet i Norge.

Unnfallenhet

Klubbleder Knut Nygaard i Aftenposten sier at det som nå skjer i Sverige bekymrer ham. Han frykter vi kan få like tilstander her i Norge.

– Jeg blir ikke minst bekymret over at sjefredaktørene i Schibsted Norge  sier de ikke har noen prinsipielt mot å bruke vikarbyråer i redaksjonene. Jeg synes det er svakt at noen av dem som skal være Norges sterkeste meningsbærere ikke klarer å innta et standpunkt mot noe som kan være så skadelig for redaksjonene og for journalistikken som fag.

Nygaard sier videre at han vil kalle redaktørenes holdning til dette for unnfallenhet. Særlig, mener han, det kan være svært problematisk for en redaksjon, og for sjefredaktøren, å ha medarbeidere som ikke er ansatt under sistnevnte.

Powered by Labrador CMS