Nå nekter også Medietilsynet A-pressen å integrere virksomhet fra Edda Media mens oppkjøpssaken er til behandling hos tilsynet. Illustrasjonsfoto: Glenn Slydal Johansen

Ny motstand for A-pressen

Medietilsynet nedlegger midlertidig forbud mot å integrere virksomhet fra Edda Media.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medietilsynet varsler tirsdag at de har nedlagt midlertidig forbud mot at A-pressen kan gjøre tiltak som samler deler av virksomhetene mellom dem og Edda Media. Det inkluderer også at ingen ansatte i Edda Media kan flyttes over til A-pressen.

Ifølge en pressemelding fra tilsynet gjelder forbudet til vedtaket om midlertidig forbud endres, eller til endelig vedtak er fattet.

Inntil nå har A-pressen hatt et såkalt gjennomføringsforbud etter konkurranseloven som går ut på det samme. 

Egen vurdering

Rådgiver Hanne Sekkelsten i Medietilsynet sier at det var nødvendig å fatte vedtaket nå fordi det er usikkert når Konkurransetilsynet har ferdigbehandlet saken.

– Vi mener det er behov for et midlertidig forbud etter medieeierskapsloven for å sikre muligheten for gjennomføring av et eventuelt vedtak om inngrep fra Medietilsynets side, sier Sekkelsten.

– Betyr vedtaket at dere har fått signaler om at selskapene har begynt å integreres?

– Nei, det har vi ikke noen signaler om. Vi har gjort vurderingen om at dette var riktig å gjøre siden vi har varslet et mulig inngrep mot oppkjøpet.

Medietilsynet har frist til 30. juli med å fatte endelig vedtak i oppkjøpssaken.

Powered by Labrador CMS