Jakter Dine Penger

Fagbladet legger mer innhold ut på nett, men bare mot betaling.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ettermiddag fulgte VG-eide Dine Penger en stadig økende andel medier som etablerer betalingsløsninger på nett. DP+ er noe så enkelt, ifølge redaksjonssjef Carsten Pihl, som en flytting av papirinnhold til nett.

Det blir ikke de store forskjellene for brukerne. Det er ikke slik at vi lukker inn ting vi tidligere har hatt gratis, men vi gjør nytt innhold tilgjengelig digitalt, sier Pihl.

Viktige abonnenter

Så for de som vil lese hvorfor Passat var dyrere for fem år siden enn i dag, må betale.

Digitalt abonnement på den utvidede nettavisa, koster 399 kroner året.

– Vi lever godt med abonnentene. De som betaler vil nok føle seg snytt om innholdet blir gjort gratis.

Dine Penger har i dag rundt 35.000 abonnenter som betaler 799 kroner for bladet. De neste tre månedene vil de få tilgang til DP+ gratis, men etter det vil tjenesten koste 85 kroner i året for disse.

For redaksjonen har omleggingen ført til nye prosesser i produksjonen av innhold. Pihl forteller at mens de før skrev artikler i Word og så kopierte til InDesign, skrives de etter omleggingen i publiseringsprogrammet for nett, og så tas innholdet videre til ombrekking.

Presentasjon

En utfordring når papirinnholdet flyttes til nett er ifølge redaksjonssjefen å sørge for en presentasjon som gir leserne en god opplevelse.

990 piksler er ikke det samme som 43 centimeter på papir. Det er en utfordring, men vi vil forsøke å utnytte kanalenes egenart på beste måte. Nettet er uovertruffent for lenking og arkivering, papir gir bedre muligheter for gode presentasjoner.

Redaksjonssjef Pihl forteller at selv om formen ikke er helt på plass riktig ennå, kan leserne likevel forvente at Dine Penger publiserer minst to åpne saker og en lukket sak på nett hver dag.

Powered by Labrador CMS