Dagbladet avviklet vinanmelder

Jobbet også for vininformasjonskontor.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mer enn fem år har Ken Engebretsen anmeldt vin i Dagbladet. Det siste året har han også vært spaltist på temaet, men fredag for ei uke siden ble siste spalten satt på trykk.

- Grunnet ulike engasjementer som øker i omfang har undertegnede funnet det riktig å trekke seg som vinanmelder for Dagbladet, skriver Engebretsen i en pressemelding.

I kjelleren

Den siste spalten vekket reaksjoner fra flere lesere siden Engebretsen da skrev om bygging av vinkjellere. Samtidig omtales Engebretsen i spalten selv som en av landets fremste på å bygge.

Sjefredaktør John Arne Markussen sier til Journalisten at akkurat denne spalten ikke var utslagsgivende for at avisen og anmelderen fant det best å skille lag.

- Det er en enkeltsak som selvsagt kan diskuteres, men den var ikke avgjørende.

Det som snarere var avgjørende var Engebretsens engasjement for Tysk vininformasjon som gjorde at partene valgte å avslutte samarbeidet. 

Ukjent

- Vi har ikke vært kjent med dette engasjementet før nå, sier redaktøren. - Ken Engebretsen er en profesjonell og dyktig vinmann, men det at han har engasjementer utenfor Dagbladet, gjør at det kan stilles spørsmål om hans habilitet. Derfor har vi blitt enige om å avslutte samarbeidet.

Ifølge nettsiden til Tysk vininstitutt tok Engebretsen over som leder av Oslo-kontoret i januar 2011. Selv sier han til Journalisten at engasjementet økte kraftig i sommer fra anslagsvis en tidels til en halv stilling, og at det derfor ikke lenger lot seg kombinere med spaltistrollen i Dagbladet. Aktiviteten øker ytterligere neste år.

Sjefredaktøren forteller at Dagbladet allerede har satt i gang arbeidet med å finne en ny vinanmelder og vil trolig ha denne på plass i løpet av noen uker.

 

Powered by Labrador CMS