NJ-nestleder Thomas Spence leder eierskapsgruppa i organisasjonen. Foto: Birgit Dannenberg

Dette er NJs neste leder

Hvis ikke landsmøtet vil det annerledes.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag forrige uke ble det klart at NJs nestleder Thomas Spence har takket ja til å ta på seg vervet om fagforeningens leder. Og dermed er han også innstilt av valgkomiteen.

– Vi er veldig glade for det. Vi har hatt kontakt med lokallag og konsernlag og jeg oppfatter støtten til Thomas er overveldende. Det er en bred oppslutning om ham, sier valgkomiteens leder Sven Arne Buggeland.

Langsiktig plan

Spence rykker dermed trolig opp fra vervet som nestleder til leder etter at Elin Floberghagen tidligere i høst varslet at hun vil trekke seg som leder i NJ. Hun har sittet i posisjonen siden landsmøtet i 2007.

Valgkomiteen har ikke vurdert andre kandidater til ledervervet i denne runden. Buggeland sier at da Spence ble innstilt som nestleder, var det med tanke på at han lenger ned i veien skulle ta over som leder.

Hvem valgkomiteen nominerer som nestleder er ennå ikke klart. Buggeland forteller at komiteen vil arbeide med dette fram til landsmøtet 12. til 14. mars, men sier de har flere navn på blokken.

Endringer i landsstyret

Han forklarer at valgkomiteen ikke ønsker å binde seg til kriterier som kjønn, konsern eller medieplattform når de skal finne nestleder. Snarere ønsker han at de skal finne en nestleder som utfyller Spence.

– Vi skal forsøke å finne den beste duoen. Og det er mange gode kandidater der ute, sier Buggeland.

Samtidig som toppledelsen i NJ skiftes ut, står også Landsstyret på valg. Fem av dagens medlemmer har frasagt seg gjenvalg og Buggeland ønsker å få inn forslag på kandidater.

(Thomas Spence er også styreleder i Journalisten og deltar i det lokale lønnsoppgjøret hvor artikkelforfatteren sist representerte de ansatte.)

Powered by Labrador CMS