IJs leder Frode Rekve utenfor lokalene som nå skal selges. Foto:Kathrine Geard

IJ flytter til sommeren

Inn i det nye Litteraturhuset i Fredrikstad.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Vi har skrevet kontrakt med Fredriksborg Eiendom, som eier Litteraturhuset, bekrefter styreleder ved Institutt for Journalistikk, Reidun Kjelling Nybø.

Styret vedtok 21. november å legge dagens IJ-bygg ut for salg. Avgjørelsen om å flytte virksomheten til Litteraturhuset er tatt i rekordfart, noe som har vakt reaksjoner blant de ansatte. Nybø sier at hun forstår reaksjonene på det høye tempoet.

Pekte seg ut

- Det har ikke vært en ideell prosess, men  slik ble det. Vi har vurdert en rekke muligheter i Fredrikstad, men de flotte og fleksible lokalene i Litteraturhuset pekte seg ut. Det var flere interessenter på banen, så avgjørelsen måtte tas raskt. Litteraturhuset innvies i slutten av januar og ifølge avtalen skal vi flytte inn før 1. juni.

IJ har inngått en femårig avtale om å leie 305 kvadratmeter, som omfatter kontorer, fellesarealer og et undervisningsrom for inntil 20 personer. En egen avtale med Litteraturhuset skal gi muligheter for å leie supplerende undervisningsrom etter behov.

Usikkerhet

I framtiden vil mer av IJs kursvirksomhet skje ute i regionene. Også de bedriftsvise kursene viser god vekst.

- Samtidig er det usikkerhet i forhold til IJs statsstøtte, slik at vi ikke ville binde oss til en lengre leieperiode enn fem år, poengterer Nybø.

Det er nedsatt et eget utvalg på ni personer som skal utarbeide en ny strategi for IJ. Både styret og de ansatte er representert i utvalget, som skal legge fram sin innstilling innen utgangen av mars. NJ-leder Elin Floberghagen står i spissen for dette strategiarbeidet.

Powered by Labrador CMS