Elin Floberghagen blir administrerende direktør i Fagpressen. Foto: Kathrine Geard

Floberghagen blir direktør

Ansatt som øverste leder i Fagpressen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Elin Floberghagen (43) var favortitt til jobben som administrerende direktør i Fagpressen. Hun går av som leder av Norsk Journalistlag på landsmøtet 12.-14. mars og starter i sin nye stilling 1. august.

Floberghagen har vært NJs leder siden 2007 og var nestleder i fire år før det.

– Sterk faglig bakgrunn

– Elin Floberghagen har en sterkt mediepolitisk og faglig bakgrunn, med et veldig bredt og tungt nettverk i hele pressebransjen. Derfor er vi trygg på at hun vil videreføre den sterke posisjonen Fagpressen i dag har i mediebildet, sier Fagpressens styreleder Marit Aschehoug.

Floberghagen sier til Journalisten at hun gleder seg til å ta fatt på en veldig spennende jobb. Den avtroppende NJ-lederen hilste på sine kommende kolleger i Fagpressen onsdag formiddag.

– Det var denne jobben jeg ønsket meg. Jeg har ikke vurdert andre. Det skal bli gøy å lede en organisasjon som jobber med så spesialiserte medier.

 Kompetanse og kvalitet

Floberghagen sier at hun kommer til å fortsette Fagpressens arbeid med komptanse- og kvalitetsutvikling.

– Det er en viktig del. En annen viktig del er å jobbe med rammebetingelsene. Det handler om å tydeliggjøre Fagpressen som viktig mediekanal, opp mot viktige elementer som mediestøtte og porto.

Overtar etter Hansen

Floberghagen har bred journalisterfaring fra Østlandets Blad. Hun var pressens representant i Mediestøtteutvalget og har også sittet i styret i Norsk Presseforbund og Orkla Media.

Den nye Fagpresse-direktøren er cand. mag fra Universitetet i Oslo med mellomfag i statsvitenskap, samtidshistorie og folkloristikk. Hun overtar stllingen etter Even Trygve Hansen, som slutter i presseorganisasjonen til sommeren.

– Jeg er veldig fornøyd med min etterfølger, roper Hansen i bakgrunnen mens Journalisten intervjuer Floberghagen på telefon.

Powered by Labrador CMS