I BOKS: Styreleder Anne Lise Meyer og administrerende direktør Tore Stangebye i Berner Gruppen er lettet og glad over avtalen med Aller Media. Foto: Birgit Dannenberg

Dagbladet venter ingen problemer med salget

Avtalen med Aller Media er i boks.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i Dagbladet var samlet til allmøte om salget til Aller Media i Havnelageret klokka 11 i formiddag. Der ble de informert om at alle spørsmål var avklart.

Berner Gruppens administrende direktør Tore Stangebye sier til Journalisten etter allmøtet at salgsavtalen kommer til endelig godkjenning på konsernets generalforsamling 28. juni.

– Stryret i Berner Gruppen har enstemmig vedtatt å selge 100 prosent av aksjene i Berner Media Holding til Aller Media. Det har vært lange forhandlinger, men på den måten er vi også blitt godt kjent med hverandre. Jeg er trygg på at avtalen er bra for alle parter, sier Stangebye.

Hemmelig pris

Det danskeide selskapets overtakelse av den tradisjonsrike avisa må godkjennes av Konkurransetilsynet og Medietilsynet. De har henholdsvis 15 og 30 dagers behandlingsfrist, men Stangebye mener det ikke vil by på noen problemer å få myndighetenes godkjennelse. En formell overtakelse kan dermed være avklart i slutten av juli.

Verken Berner eller Aller har hittil villet kommentere kjøpesummen. På et allmøte i Aller i dag skal konsernsjef Roger Hansen ha omtalt prisen som “strengt konfidensiell”.

– Vi passer bra sammen. Dagbladet vil få en ny kraft, spesielt på de digitale plattformene. Detter er en naturlig utvikling for Dagbladet, som nå får en innholdspartener og slipper å stå alene lenger. Det har vi jobbet over flere år for å til, sier Stangebye.

– Til det beste

Berner Gruppens styreleder Anne Lise Meyer gir også uttrykk for stor tilfredshet med at avtalen med Aller Gruppen er i boks.

– Det er en omforent løsning, og den er til det beste for Dagbladet, sier hun til Journalisten.

Dagbladets formålsparagraf endres ikke med skifte av eier.

– Det publisistiske har stått sentralt i samtalene, og den nye eieren har selvsagt ingen interesse av å gjøre grep knyttet til Dagbladets posisjon som svekker konkurransekraften. Tvert imot. Det er mitt inntrykk at Aller Media ikke bare forstår Dagbladets betydning og plass i det norske samfunnet, men har ambisjoner om å utvikle Dagbladet som mediehus, sier John Arne Markussen, sjefredaktør i Dagbladet.

 Lange forhandlinger

I mai ble det kjent gjennnom Kampanje at Dagbladets eiere forhandlet med Aller Media om et salg av Berner Media, som omfatter avisa og nettavisa med underliggende nettjenester som kjendis.no, 123spill og Pressfire. Det var ventet en rask avklaring, men prosessen har trukket ut.

Forhandlingene begynte ifølge Hansen for seks måneder siden og pågikk “døgnet rundt” de siste to månedene.

Etter det Journalisten forstår, har prisingen av Dagbladet vært det vanskeligste punkt i forhandlingene. Det skal også ha vært usikkerhet knyttet til den kontrollen Dagbladet stiftelse med utnevnelse av sjefredaktør i Dagbladet.

Samlokalisering av de to selskapene har ifølge Stangebye ikke vært tema. Dagbladet leier plass i Havnelageret ved Operaen ut 2017, mens Aller er i gang med å reise nytt hovedbygg på Hasle.

Powered by Labrador CMS