LYSTSEILAS: Leien av MS Sjøkurs koster lisensbetalerne 6,2 millioner kroner. Foto: Trondheim Havn/Flickr

NRK betalte seks millioner kroner for sommerbåten

47 ansatte sto bak lisenskringkasterens sendinger om bord.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Denne måneden skrev bransjenettstedet Kampanje.com at årets sesong med «Sommeråpent» har kostet lisensbetalerne 28 millioner kroner. Tidligere år har programmet hatt en kostnadsramme på mellom åtte og ti millioner kroner. Men da har programmet blitt spilt inn i Oslo.

Krangel

VG-spaltist og tidligere redaktør Bernt Olufsen reagerte negativt på størrelsen på årets budsjett. I sin ukentlige mediespalte i VG skrev han at utgiften til denne programposten alene tilsvarer omtrent en tidel av VG-redaksjonen.

Han mistenkte at NRKs personalkostnader ikke var inkludert i regnestykket. Men det tilbakeviste underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i et tilsvar på Olufsen blogg. 

– Jeg kan glede Olufsen med at personalutgifter er inne i rammen på 28 millioner.

Kostet 6,2 millioner

Kostnaden for leie av båten MS Sjøkurs utgjorde drøyt en femdel av utgiftene til programkosten. Det framkommer av en kontrakt Journalisten har fått tilgang til mellom NRK og eieren av skoleskipet.

Der heter det at kostnad for båten er beregnet til 6,2 millioner kroner fra innrigg 17. juni til og med nedrigg 15. august. 

Programsjef Rune Møklebust i NRK bekrefter at dette er nær den endelige summen båten kostet.

– Det dreier seg i tilfelle om ei justering på noen få titalls tusen, skriver Møklebust i en e-post.

50 lugar

Summen er beregnet ut av en døgnpris på 113.200 kroner. Det inkluderer leie av skipet med nødvendig mannskap, samt lugarplass for inntil 50 passasjerer og servering av fire daglige måltider for disse personene.

Drivstoff og havneavgifter kommer imidlertid i tillegg. Det gjør også kostnader på rundt 100.000 kroner for å rigge ned skipet etter NRKs bruk.

Møklebust opplyser at det i gjennomsnitt var 47 NRK-ansatte om bord til enhver tid. Men de fleste av disse var med på å produsere de ulike programmene som «Sommeråpent», «På vei til» og «Minutt for minutt».

– I alt produserte vi 379 timer, 24 minutter og 35 sekunder direkte tv.

På reisen deltok også to personer fra NRKs markedsavdeling som viste befolkningen i de ulike havnene rundt om på båten.

NRK opplyser at ingen kommuner har betalt for å få besøk av statskanalen. 

Powered by Labrador CMS