Twitter-kutt for politiet

Varsler færre meldinger til publikum mens ansatte lærer seg nynorsk.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pålegget fra Kulturdepartementet er klar: Politiet i Hordaland må bruke nynorsk, også i sosiale medier. Etaten lover ifølge Bergensavisen å fortsette å bruke Twitter til å informere publikum, men varsler at det kan komme færre meldinger mens de ansatte ruster opp sine nynorsk-kunnskaper.

Politiet i Hordaland har 17.000 såkalte følgere på Twitter, skriver BA. Politiet i fylket åpnet Twitter-kontoen sin i oktober i fjor og har så langt rukket å sende ut over 5.300 meldinger om smått og stort av hendelser. Mange av meldingene handler om trafikkulykker og køer.

Varsler færre tvitringer

De fleste operasjonslederne skriver på bokmål, men nå blir det slutt på dette.

– Dei som tvitrar kjem til å gjera så godt dei kan på nynorsk, men inntil fleire vert trygge på å formulera seg rett så kan det verte tvitra litt mindre i ei periode, skriver leder for operativ seksjon ved Hordaland politidistrikt, Gustav Landro, i en melding til BA.

Klaget til Språkrådet

Bakgrunnen for avgjørelsen er at en ivrig målmann fra Askøy hadde klaget til Språkrådet på at Hordaland-politiets operasjonssentral bryter Målloven i sosiale medier.

“Sidan Hordaland politidistrikt har eit geografisk tenestedistrikt med nynorsk som fleirtalsmål, skulle alle desse meldingane vore skrivne på nynorsk”, skriver departementet i et brev til Språkrådet.

Både Språkrådet og departementet har vurdert saken, og konkludert med at politiet bør tvitre på nynorsk.

Powered by Labrador CMS