Etter åtte år i rettsystemet setter dommen i Strasbourg strek for denne saken, bekrefter Lars Lillo-Stenberg.

Ferdig med Strasbourg

Lars Lillo-Stenberg sier han tar dommen med fatning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Andrine og jeg håpet selvsagt at vårt syn ville få medhold, men vi var hele tida usikre på utfallet. Nå må vi bare avfinne oss med kjennelsen og legge hele saken bak oss. Vi har jo levd lenge nok med denne saken nå, sier Lars Lillo-Stenberg i en kommentar til dagens kjennelse i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i Strasbourg.

Den stiller seg bak Høyesteretts kjennelse for at Se og Hørs bilder fra Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenbergs bryllup i strandsonen i 2005 ikke krenker privatlivets fred.

Interesse vs nysgjerrighet

- Jeg velger å være stolt over at vi gjorde det vi kunne for å kjempe for retten til privatlivets fred. Samtidig registrerer jeg at verden har forandret seg med hensyn til det å ta bilder, nå som «alle» har kamera på mobilen. Det er tydelig at grensene er blitt flyttet, men selv med utfallet i denne saken mener jeg det er stor forskjell på hva som har offentlig interesse og hva som bare er offentlig nysgjerrighet, sier Lars Lillo-Stenberg til Journalisten. Og legger litt galgenhumoristisk til:

- Noe positivt med denne dommen er at hadde vi vunnet, kunne det fort blitt en stor fest. Slik som det ble, slipper jeg å våkne fyllesjuk i morgen.

EMDs kjennelse finner du her.

Powered by Labrador CMS