Hestenes-prisen til Aftenblad-journalist

Juryen skryter av Leif Tore Lindø som kritisk, leken og inspirerende.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var under et arrangement på Filmfestivalen i Haugesund at prisen ble delt ut mandag kveld. 34-åringen som jobber i Stavanger Aftenblad får kulturjournalistprisen for sin kunnskap, humor og fortellerkunst.

– Årets prisvinner er en komplett kulturjournalist. En stolt tradisjonsbærer, men som i sin natur og i kraft av sitt yrke er evig fornyende. Han navigerer i og forklarer populærkulturelle fenomener like ubesværet som han skriver. Han har politisk orienteringsevne, og satirisk brodd. Til og med forståelse for tall og kulturøkonomi, heter det i jurybegrunnelsen, gjengitt av Stavanger Aftenblad.

Formgiver

Juryen roser Lindø for å briljere på trykk.

– Hadde jeg vært ung avisleser i hans distrikt i dag, er jeg temmelig sikker på at prisvinneren hadde vært med på å forme mitt bilde på kulturen og samtida rundt meg. Hans kritiske, lekne og inspirerte tilnærming - både i utvalg og fortellermåte, er forbløffende og medrivende, heter det fra juryen.

Prisen ble delt ut av kulturredaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet. Det er avisens tidligere kulturjournalist Arne Hestenes som stiftet prisen, som ble delt ut første gang i 1993.

De siste årene har Dag og Tids Agnes Ravatn, Dagbladets Inger Merete Hobbelstad og Dagens Næringslivs Kristiane Larssen mottatt prisen.

Tidligere vinnere inkluderer Hans Olav Brenner, Ingvild Tennfjord og Kjetil Østli. 

Lindø har jobbet i Stavanger Aftenblad siden 2008. Før det jobbet han fem år i Rogalands Avis. 

Prisen består av ett diplom og 30.000 kroner.

Powered by Labrador CMS