Samler Vestfold på nett

Amedia etablerer felles nettdesk i Tønsberg for alle sine aviser i Vestfold.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arbeidet med planene og et forprosjekt har pågått siden i våres. Nå er det gjort vedtak som innebærer lokalisering av felles nettdesk i Tønsbergs Blad (TB) og drift fra 5. januar neste år. Fortsatt gjenstår arbeid med detaljene i prosjektet, men det er klart at det avgis fem journalister fra Tønsbergs Blad, tre fra Sandefjords Blad, tre fra Østlands-Posten og én fra Gjengangeren og Jarlsberg Avis.

Frittstående

Nettdesken skal være i sving fra klokka 06 til klokka 23. Og av de tolv medarbeiderne skal halvparten være frontredigere, halvparten utrykningsjournalister. Selv om den nye nettredaksjonen vil holde til i TB blir den ikke en del av avisa, men en uavhengig avdeling med egen turnus og bemanning. De som tilføres fra andre steder vil beholde ansettelsesforholdet i avisa de kommer fra.

- Jeg skal ikke legge skjul på at vi har vært skeptiske, sier klubbleder i TB, og nestleder i konsernlaget NJ i Amedia (NJA), Lars Døvle Larssen.

Journalisten har tidligere skrevet om Amedia ser på felles nettdesker. Vestfold er først ute og følges naturligvis med stor interesse i andre deler av konsernet. Også de tillitsvalgte i NJA følger nøye med. På det kommende årsmøtet i begynnelsen av november skal klubblederne i Vestfold orientere om prosjektet.

- Om dette ikke fungerer veldig dårlig er det all grunn til å regne med at dette ville bli rulla ut flere steder i konsernet, sier klubblederen.

Ingen gevinst

Han mener det er vanskelig å se hva egen avis skal få ut av dette. TB har allerede i dag en nettdesk som er bemannet fra tidlig morgen til sein kveld som lager stoff til tb.no.  

- Jeg ser ikke gevinsten for TB, men det er mulig dette kan dra opp trafikken for andre aviser.

 - Men dere er representert i prosjektgruppa som jobber med dette?

- Jada, vi er jo det. Dette blir noe av og da er det viktig å være med å påvirke arbeidsvilkårene.

Døvle Larssen opplyser at det pågår et arbeid for å bli enige om en turnusordning for den nye nettdesken.

- Her ligger det også utfordringer sett fra vår side. Vi må finne løsninger som er til å leve med, også for småbarnsforeldre. Det blir ikke enkelt.

I intervju med Journalisten i juni sa ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, Sigmund Kydland, at fellesdesken vil sikre at de minste titlene får mye bedre åpningstid, og mer og bedre frontredigering. Til klubbens skepsis når det gjelder gevinsten for TB, sier redaktøren dette blir en vinn-vinn-situasjon for alle.

- På en del områder er det nok lettest å se effekten for de minste. Men også for de store som Tønsbergs Blad blir det fordeler. Vi får blant annet større fleksibilitet og større fagmiljø, sier Kydland.

Han tror de har funnet en smart konstruksjon, men legger til at det helt sikkert blir nødvendig med tilpasninger når de har holdt på en stund.

Når det gjelder hvem som skal jobbe på den felles desken opplyser Kydland at de blir internutlysning til stillingene i alle avisene.

Flere prosjekter

Samtidig med nettdeskprosjektet pågår også et annet regionalt prosjekt under navnet Vestfoldgruppa. Dette er en prøveordning over tre måneder der Tønsbergs Blad, Sanderfjords Blad og Østlands-Posten avgir en journalist hver. De skal også sitte i TB, men sorterer under nyhetsledelsen i avisa. Tanken er at de skal lage regionalt fellesstoff fra stoffområder som helse, samferdsel og liknende.

- Hva synes klubben om det?

- Vanskelig å si, vi kan ikke være avvisende til en prøveordning. Men det gjenstår å se hva man får ut av det. Avisene har en utpreget lokal profil og det er grenser for hva en liten gruppe på et stort område kan skreddersy av stoff til den enkelte avis, sier Døvle Larssen.

Powered by Labrador CMS