Skuffet over tillegg i P4

Fikk 15.000 i snitt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For ett år siden ble det brudd i P4-forhandlingene, da var det tett på streik i den riksdekkende radiokanalen. Resultatet i 2010 endte på 25.000 i snitt, i år er resultatet betraktelig lavere.

Avtalen ble signert i ettermiddag.

Tok ansvar

Klubbleder Erik Molland forteller at oppgjøret har en ramme på 4,26 prosent. Isolert var grunnlønnsøkningen på 3,25 prosent. I tillegg kommer økt kveldstillegg på 10 kroner og en redaktørpott på 40.000 kroner.

Klubblederen forteller at denne potten skal ta hensyn til de lavest lønnede.

Med overheng, lønnsglidning, ulempe og pott gir det 20.913 i snitt. Molland sier at de ansatte er svært skuffet over resultatet. Særlig siden overskuddene i radiokanalen har vært store i hvert år, og lederlederlønningene er særs gode.

– I 2009 tok vi ansvar fordi ledelsen mente økonomien var usikker og takket nei til lønnsøkning. Nå ser vi at i dårlige tider så får vi ingenting, og i gode tider får vi lite.

Kun sentralt

Molland sier at de ansatte valgte å fortsette forhandlingene selv om avstanden fra kravet er høyt. Rammen til P4 er omtrent som MBLs oppgjør sentralt, men som eget tariffområde kommer ikke den lokale glidningen på 1,6 prosent NJ har regnet med i tillegg.

 

 

Powered by Labrador CMS