Kristne forfølges i muslimske land

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En av pressens aller viktigste oppgaver er å beskytte enkeltmennesker og svake grupper mot overgrep, forsømmelser og i verste fall forfølgelse. For truede minoriteter er offentlig omtale og oppmerksomhet i mange tilfeller den beste beskyttelse de kan få.

Juryen vil rette oppmerksomheten mot forfølgelse av kristne minoriteter i muslimske land. Flere steder er slike grupper utsatt for systematisk forfølgelse. For noen er situasjonen livstruende, mens mange opplever undertrykking og trusler mot sin kultur og livsutfoldelse.

Flere internasjonale menneskerettsorganisasjoner (Amnesty International, Human Rights Watch m.fl.) har rettet appeller og levert dokumentasjon om fengsling, trakassering og forfølgelse på grunnlag av tro og livssyn i muslimske land. Dette har fått lite oppmerksomhet i toneangivende norske medier.

Menneskerettene er universelle. De blir meningsløse om de ikke skulle gjelde alle, uavhengig av politisk oppfatning, religiøs tro, kjønn, alder, seksuell legning, - og bosted. Når myndigheter i religionens navn bruker makt, trusler og vold for å hindre avvikende tro og religiøs praksis, så er det viktig at frie medier har mot og vilje til å sette søkelyset på dette.

Powered by Labrador CMS