Leder fotballreportere i fem aviser

Det er en utfordring å ha redaksjonen spredd i fem nettaviser, innrømmer Yngve Bergli. Fra Adressa.no leder han fotballsamarbeidet 100 % Fotball.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Foruten adressa.no inngår nettavisene til Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Aftenposten i det redaksjonelle samarbeidet, som ble startet i 2001 under navnet 100 % Fotball. To ansatte i hver redaksjon jobber under reportasjeleder Yngve Bergli.

– Det fungerer bra, men det er alltid en utfordring å lede en redaksjon som sitter spredd utover landet. Også fordi fotballtjenesten er nært tilknyttet de lokale sportsredaksjonene. Alle mener de er underbemannet, så det blir lett litt tautrekking, sier Bergli.

– Liker du å jobbe om sommeren?

– Ja, jeg gjør jo det. Sommeren er høytid for oss som følger fotballserien. Men etter helgas runde er det fotballferie i tre uker.

– Hvor mange er det på jobb i redaksjonen i dag?

– Totalt i adressa.no er vi vel 10 personer så vidt jeg kan se.

– Hvilken sommersak husker du best?

– Hvis det skal være noe jeg sjøl har laget vil jeg trekke fram en fra en serie vi har som fast tradisjon. Vi pleier nemlig å intervjue idrettsutøvere fra smale idretter. Jeg husker godt et portrett jeg laget med en jente som kjører roadracing. Hun var bedre enn de fleste gutta og i tillegg veldig pen. For oss som til daglig møter mer blaserte Rosenborg-spillere som byr på lite, er det artig å møte topputøvere som gir så mye av seg sjøl. En annen grunn til at jeg husker saken så godt er at vi jobbet så bra med bildene til reportasjen. De ble veldig stilige.

– Har du noen gang hatt så dårlig samvittighet på grunn av en sak du har laget at du ikke har fått sove?

– Nei, ikke dårlig samvittighet fordi jeg har skrevet noe galt for eksempel. Men jeg har selvsagt tenkt på saker som har laget mye støy.

– Hva gjør dere for å fylle spaltene når den verste sommertørken setter inn?

– Da gjør vi for eksempel som i dag. Vi har en agurksak om agurksaker. Vi har gått over alle nettavisene og lett etter deres agurksaker.

– Hvor mange grader er det i redaksjonslokalene på de varmeste sommerdagene?

– Vi har mye vinduer så det blir litt for varmt når det er varmt. Antallet grader vet jeg ikke helt, kanskje 22-23.

– Hvor mange venner har du på Facebook?

– Kanskje 30. Jeg har bare vært der en måneds tid, men angrer at jeg meldte meg på. Jeg synes egentlig det er noe tull og er ikke innom mer enn en gang i uka.

– Når og hvor skal du ha ferie?

– Jeg har ferie fra nå av. Jeg blir en del hjemme i Trondheim før jeg reiser en uke til Spania med mine to døtre på 12 og 14 år.

– Hva er fotball-toppsaken i dag?

– Foruten den siste serierunden er det et lengre intervju med Rosenborg-spilleren Per Ciljan Skjelbred som har vært skadet, og har slitt med å komme tilbake.

Powered by Labrador CMS