Tre palestinske journalister i asylmottak

De tre palestinske journalister som for tida sitter i norske asylmottak er alle blitt truet av Hamas.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Etter at Hamas tok makten i Gaza, er situasjonen blitt kritisk for palestinske journalister som prøver å rapportere nøytralt. De har gått til angrep både mot journalister og journalistorganisasjoner, hevder Moheed Alnawaty (39).

Profilert journalist

Alnawaty kom til Norge 31. mai og sitter nå i et asylmottak i sør-Norge. I Palestina er han en profilert journalist, som foruten å skrive for aviser, nyhetsmagasiner og nettsteder også har hatt et høyt tillitsverv i det palestinske journalistforbundet. Han har i tillegg skrevet en bok som er sterkt kritisk til Hamas.

Ble advart mot å reise hjem

Boka er utgitt på arabisk, og oversatt til engelsk og fransk. Alnawaty var i Paris for å diskutere utgivelse i Frankrike da Hamas grep makten i Gaza.

– Der fikk jeg beskjed fra en nær venn med gode kontakter innad i Hamas om å ikke vende tilbake. Han advarte meg med at mitt liv var i fare, forteller Alnawaty.

Etter to måneder i asylmottak vet Alnawaty lite om hvordan det går med hans egen sak. Mens UDI, på Journalistens henvendelse, oppgir at taushetsplikten forhindrer dem fra å uttale seg om Alnawaty og de to andre palestinske journalistene som sitter i norske asylmottak.

Powered by Labrador CMS