Høyresiden

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Har du noen gang møtt en politisk aktiv person på høyresiden som går rett i strupen på deg og anklager alle pressefolk for å være venstrevridde skap-sosialister? Det er mulig jeg beveger meg i en blåere omgangskrets enn mange av kollegene mine, men jeg møter høyresidens velkledde, dannede stormtropper med jevne mellomrom, ofte i lystige lag. Som regel får jeg omtrent disse påstandene servert:

Journalister misliker alt til høyre for Jens Stoltenberg, og vi bruker alle mulige knep for å sørge for at venstresiden vinner valget.

Blant annet er vi totalt ukritiske til regjeringens politikk, mens vi benytter alle anledninger til å svartmale høyresiden (noe partiet Høyre i det minste klarer utmerket godt alene).

Vi misliker Fremskrittspartiet, og det er grunnen til at høyresidens største parti opplever kritisk journalistikk rundt sin politikk. Pussig nok er ikke forklaringen at en kritisk presse er et samfunnsideal.

Nå har jeg en svak mistanke om at politikerne i for eksempel SV ikke er helt enige i at norske pressefolk er så fryktelig servile overfor venstresiden. Jeg kjenner også folk i LO-systemet som – tro det eller ei – ikke mener pressen oppfører seg som pusekatter.

Mine venner på høyresiden har riktignok helt rett i én ting: Journalister stemmer mer på Arbeiderpartiet, SV eller RV enn «folk flest». Rundt to av tre velger ett av disse tre partiene, og det gir selvfølgelig mine små blå vann på mølla.

Politisk aktive mennesker er muligens så oppslukt av politikken, og sterke i troen, at de har vanskelig for å skjønne at vi pressefolk kan ha en politisk oppfatning uten at den påvirker arbeidet vårt.

Det lureste en journalist kan gjøre om man ønsker å ødelegge for en politiker er å ignorere vedkommende. Egentlig burde det faktum at Siv Jensen og Fremskrittspartiet får masse omtale – riktignok med mange minuser foran – være bevis på at vi ikke har noen uskreven agenda mot partiet. I politikken er null omtale verre enn negativ omtale.

Man kan også spørre seg om journalister er så fryktelig begeistret for Rød Valgallianse, siden Torstein Dahle er den desidert minst omtalte partilederen i denne valgkampen.

Powered by Labrador CMS