Forskere? NO!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jeg leste nylig innlegget av R.E. Benestad (klimaforsker) og Øyvind Nordli (klimaforsker) på journalisten.no sine sider, under tittelen «Forskning? NO!». Der angriper de to undertegnede måten nettstedet forskning.no framstiller flere sider av klimadebatten.

Under tar jeg med en liten kommentar til dette, da jeg mener det er viktig å ikke la slike angrep gå upåaktet hen (i ytringsfrihetens navn).

«Nettstedet har på dogmatisk vis forfektet konseptet «ytringsfriheten», og samtidig fungert som en formidlingskanal for ulike individer som av en eller annen grunn er uenige med IPCC… Dette har tydeligvis gått ut over lesernes krav til kvalitet og pålitelighet.»

Jasså? Hvem prøver å kneble ytringsfriheten med å si at alt annet enn det dere (og noen hundre til) mener, er det eneste riktige? Man har vel strengt tatt ikke kommet med en endelig konklusjon hva klimaspørsmål angår, derfor burde man også se flere aspekter av den forskningen… hvis ikke kan det vel ikke kalles vitenskap?

Videre siterer jeg følgende: «Når de fleste klimaforskere synes nettstedet forskning.no sin fremstilling av klimaproblematikken er problematisk…»

Når de fleste? Har dere snakket med alle forskere på området, eller kun de flere hundre du tilsynelatende har snakket med? Det finnes nok flere seriøse forskere enn de hundre dere kjenner til :) Jeg på min side har fulgt med på denne debatten på forskning.no sine sider, og det er langt i fra, slik jeg kjenner til, alle klimaforskere som synes fremstillingen er problematisk.

Konklusjonen er: Deres forsøk på å kneble de andre sidene er lite respektverdig og vitenskapelig, og derfor stiller jeg spørsmålet, kanskje dere burde vært «forskere? NO!»

Powered by Labrador CMS