Ansettelsesstopp i Dagbladet

Berner Gruppen har innført ansettelsesstopp fra og med i dag. Årsaken er sviktende inntjening og konsernets behov for resultatforbedring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Papiravisas opplagsfall tvinger fram nye, dramatiske tiltak i mediehuset Dagbladet. De ansatte i avisa og de øvrige deler av Berner Gruppen ble i dag orientert om at det innføres ansettelsesstopp og kutt i vikarbruken.

Konsernsjef Tore Stangebye forklarer tiltaket med et behov for å kostnadseffektivisere den tradisjonelle virksomheten i papiravisa. Ulike tiltak skal gi en nødvendig resultatforbedring fram til 2010.

Offensiv strategi

Konsernsjefen understreker at mediehuset skal utvikles videre gjennom en offensiv strategi for de digitale mediene.

– En ansettelsesstopp bidrar til at vi tenker oss om to ganger før vi foretar eksterne rekrutteringer til stillinger vi kanskje allerede har kompetente folk til å besette. Vi må utfordre oss selv til kontinuerlig å finne alternative løsninger på vakanser dersom dette gir større effektivitet og kostnadsreduksjon, uten å redusere fokus på våre kjernevirksomheter, sier Tore Stangebye i en kommentar på Berner Gruppens intranett.

Der heter det også at søknad om å avvike fra ansettelsesstoppen skal begrunnes og behandles av en samlet konsernledelse.

Vikariater fases ut

I retningslinjene for ansettelsesstoppen presiserer ledelsen at vikariater og eventuelle midlertidige ansettelser ikke forlenges ut over den avtalte perioden.

Verken Tore Stangebye eller ledelsen i Dagbladet var tilgjengelige for kommentarer onsdag formiddag.

Powered by Labrador CMS