NRKs nettsatsing i fare

Sparetiltakene og stillingsstoppen i NRK kan få negative konsekvenser for deler av NRKs bebudete nettsatsing.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På vårparten meldte NRK at de ville ruste opp nettet betraktelig, i et forsøk på å ta igjen det store forspranget landets største mediebedrifter har opparbeidet seg til NRK. Deler av satsingen er allerede gjennomført, mens andre prosjekter gjenstår.

Færre vikarer

For de sistnevnte står framdriften nå i fare, etter at NRK av økonomiske grunner har sett seg nødt til å innføre stillingsstopp. Men også allerede lanserte nysatsinger på nettet, slik som i NRKs nyhetsdivisjon (NYDI), kan bli rammet, ved de varslede kuttene i vikarbruk.

– I hvilken grad dette vil ramme NYDI er det for tidlig å si noe om. Det er en av de sakene vi må se nærmere på, uttaler Rune Nøstvik, redaksjonssjef for nettnyheter i NRK.

Doblet antall nettmedarbeidere

Han opplyser at avdelingen gjennom nysatsingen har fått om lag dobbelt så mange nettmedarbeidere som tidligere, fra 20 til rundt 40.

– Det er vanskelig å være mer presis, fordi det både er snakk om noen nye medarbeidere og noen omdefinerte stillinger. Det er også viktig å presisere at mange av medarbeiderne er flermediale og jobber på andre platformer i tillegg til nett, sier Nøstvik.

Åtte utviklerstillinger i fare

Leder for nrk.no, Bjarne André Myklebust, uttaler at NRK har gjennomført en «vesentlig opptrapping av mannskap» de siste månedene.

– Både nyheter og sport er allerede blitt relansert, og fredag er det tid for vår nye barnesatsing. Seinere i høst lanserer vi også en spillportal for ungdom, slik som planlagt. Men hvilke konsekvenser stillingsstoppen og kutt i vikarbruk kan få for eksisterende og kommende prosjekter, vet vi foreløpig ikke. Det er faktisk så tidlig i prosessen ennå at vi ikke har hatt tid til å diskutere det, sier Myklebust.

– Hva skjer med de åtte nye utviklerstillingene, som nrk.no hadde tenkt å bemanne?

– Akkurat det skal vi diskutere i dag. Det er en realitet at det er stillingsstopp, men noen ganger er man også nødt til å vurdere dette i lys av hvor prekær situasjonen er, svarer Myklebust.

Powered by Labrador CMS