NRK-vikariater kuttes ved nyttår

Mange NRK-medarbeidere kan miste jobben når NRK ved nyttår ikke forlenger vikariater og engasjement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Prinsipielt stemmer det at verken vikariater eller engasjement vil forlenges over nyttår. Men det finnes ingen prinsipper uten unntak, og der vi betrakter stillingene som helt nødvendige for å avvikle sendingene, vil vi gjøre unntak.

I tillegg kan det være noen i vikariater som har krav på fast ansettelse, og i de tilfellene vil vi selvsagt følge reglene, sier NRKs kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

Program rammes hardest

NRKs personalsjef Bjørn Skrattegård sier det er uklart hvor mange som vil rammes av inntaksstoppen, men han anslår at det er rundt 300 som går i den type midlertidige stillinger som kan ryke ved nyttår.

– Alle avdelinger i NRK vil bli berørt, men mest vil det nok merkes i programavdelingene, sier Skrattegård.

Mager frokost

Ifølge flere kilder i NRK er Nyhetsdivisjonen og Frokost-tv blant avdelingene med størst andel medarbeidere som går på vikariater.

Uansett de kuttene vi må gjennomføre, vil vi selvsagt forsikre oss om at avviklingen kan gå som normalt. Dessuten betyr ikke stillingsstoppen at det er helt umulig å knytte til seg nye medarbeidere, men at det må helt opp til direktørnivå for godkjenning, sier Skrattegård.

(Vi meldte opprinnelig at ”Opptil 300 NRK-medarbeidere kan miste jobben når NRK ved nyttår ikke forlenger vikariater og engasjement”. Tallet på midlertidig ansatte er korrekt, men kontraktene utløper på ulike tidspunkter, før nyttår, ved årsskiftet og neste år.)

Powered by Labrador CMS