Nordstrøm endelig sjef i A-pressen

Konstituert administrerende direktør Even Nordstrøm i A-pressen blir etter det journalisten.no erfarer, utnevnt fast i stillingen på styremøtet i dag klokken 1300.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ledelsen i A-pressen vil av prinsipp ikke opplyse om hva som står på dagsorden for dagens styremøte, men etter det journalisten.no har grunn til å tro, vil konsernsjefstillingen bli endelig besatt.

Nåværende administrerende direktør, Even Nordstrøm, ble konstituert i stillingen 1. juni, da konsernsjef Alf Hildrum gikk til TV 2. Jakten på ny konsernsjef hadde da pågått i flere måneder. Kampen har primært stått mellom Telenors Erik Nord, nestleder i A-pressens styre, og Jan-Erik Larsen, ansvarlig redaktør for Tidens Krav og administrerende direktør og sjef for Mediehus Nordmøre.

Imellom de to sto Even Nordstrøm, fram til juni konserndirektør for økonomi og finans i A-pressen.

Den siste måneden har ting begynt å skje. Stig Eide Sivertsen, direktør for Telenor Broadcast Holding AS og styremedlem i A-pressen siden 2003, sa plutselig opp sin stilling i Telenor. Dette kan ha fått betydning for hvilken interesse Telenor-direktør Erik Nord, nestleder i A-pressens styre, eventuelt har for toppstillingen i A-pressen. Trolig er han mer interessert i å rykke opp i Telenorsystemet.

Igår ble det også kjent at Erik Nords rival i A-pressen, Jan-Erik Larsen, kaster inn håndkledet. I Tidens Krav i går skriver avisen at Larsen trekker seg fra stillingen som ansvarlig redaktør og blir stående som administrerende direktør og toppsjef for Mediehus Nordmøre.

Endringene i Tidens Krav har vært under forberedelse en tid etter at Larsen tidligere i høst ba styreleder Anne Setsaas om å få dele toppjobben i Kristiansund.

Det er dels arbeidspress, dels private årsaker som ligger bak Larsens beslutning.

– Dette har vært en vanskelig beslutning å ta. Jeg skal ikke legge skjul på at den også er påvirket av at min sønn står foran en rekke store operasjoner som krever lange sykehusopphold og mye oppfølging, sier Larsen til egen avis.

Powered by Labrador CMS