Lunken radikalisme

Lunken sosialisme og kristenmoralisme kan godt forenes. Men blir det blad av det?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Martine Aurdal slutter i Ny Tid 1. februar og overlater redaktørkrakken til Magne Lerø. Grunderen bak blader som Gründer og Ukeavisen Ledelse, er nemlig både sjefredaktør og adm.dir. overalt. Da ble det ikke plass til Aurdal, som har lang etterlønn og ordnede vilkår.

Den avtroppende sier på telefon at det var helt nødvendig å finne en ny eier til Ny Tid, slik det også var da bladet ble solgt til Damm for noen år siden. Fortsatt gikk økonomien på skakke.

Dette vil Lerø rette opp ved synergier, det vil si at innholdsproduksjonen i ett av Mentors mange blader kan fikses litt på og brukes i et annet.

Venstresidens ukeavis skal altså trekke synergier på samvirke med Økonomisk Rapport. Det kan bli spennende om Ny Tid tilføres økonomisk realisme og forstand, eller om forbruksmoralismen som forener venstresiden og kristenfolket, skal spres til ØR.

Konsernsjef Helge Simonnes i Vårt Land mener Ny Tid og Le Monde diplomatique representerer en motvekt til markedsliberalistiske holdninger og en uansvarlig forbrukerkultur.

Lerø er enda mindre kontroversiell når han sier at «Ny Tid skal fortsette sin tradisjon, der man er kritisk til en forenklet markedsliberalisme». Så kritiske er jo etter hvert alle.

Aurdal innrømmer at Ny Tid og Vårt Land ser radikalt annerledes på mange enkeltsaker, men trøster seg med at mediehuset etter hvert eier mange ulike publikasjoner og ikke er tjent med å gjøre dem for like.

Litt likere blir de nok, likevel. Ny Tid er dermed nedlagt som venstresidens prosjekt og skal gjenoppstå med bredere appell. Vi er jo snart så enige at det kan gå bra.

Powered by Labrador CMS