Torry Pedersen: Svada om jomfrukjøp

En blogg på VG Nett gir tilsynelatende oppskrift på å investere i 12 år gamle jomfruer på Filippinene. Redaktøren mener det hele er svada.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En av VG Netts faste bloggere gir leserne av landets største nettavis oppskrift på hvordan man sikrer seg en jomfru, tilsynelatende på Filippinene. Bloggen har ligget ute siden august i fjor.

Slik oppfatter Journalisten og vedkommende som tipset oss, bloggposten. VG Netts redaktør Torry Pedersen har en ganske annen oppfatning.

Hverdagsliv

«Vi har ikke fått en eneste klage på bloggen – hvilket er forståelig med tanke på at det er et av mange innlegg om hverdagsliv på Filippinene. Som det fremgår av bloggerens egen kommentar til bloggposten er tanken med innlegget å sette søkelyset på dype sosiale problemer i dette landet. De eneste som synes ikke å forstå dette er Journalisten. I denne bloggen skriver han mer om et stort samfunnsproblem.

For øvrig er min eneste kommentar at Journalisten har nådd et nytt bunnmål – i den grad det er mulig – i å publisere svada», skriver Pedersen i en epost til oss.

Bruk advokat

Leserskribenten kaller seg Ola, som opplyser at han bor på Filippinene. På bloggen redegjør han for framgangsmåten «hvis man har problemer med å skaffe seg en jomfru». Den går ut på å kontakte foreldrene til en jente på 12-13 år og betale alle utgifter for henne, «inntil den dagen du finner ut av at jenta er moden nok».

«Ola» anbefaler at kontrakten settes opp av en advokat og tinglyses. Avtalen bør ifølge bloggeren innebære en kvartalsvis gynekologisk undersøkelse for å bekrefte jomfrudommen.

Bloggen avslutter med et norsk telefonnummer der man kan få flere opplysninger. Da Journalisten ringte dette nummeret i dag, var det ikke tilgjengelig.

Den korte debatten under bloggposten, kan tyde på at få har lest den. Sjefredaktør Torry Pedersen i VG Nett var ukjent med jomfru-bloggen da vi ringte ham i formiddag.

Powered by Labrador CMS