Se og Hør tapte igjen

To ganger har retten gitt Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther medhold i at Se og Hør ikke hadde anledning trykke bilder fra parets private bryllup. Nå havner saken i Høyesterett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi var forberedt på at Se og Hør ville anke en fellende dom og ta saken videre, hvis de tapte. I dag er vi derfor først og fremst bare utrolig glade for at lagmannsretten ga oss medhold i at Se og Hør krenket privatlivets fred, da de fotograferte vårt bryllup uten tillatelse, sier Lars Lillo-Stenberg til Journalisten.

Lagmannsretten stadfestet dermed dommen fra Tingretten i november 2005, der kjendisbladet Se og Hør ble dømt til å betale Sæther og Lillo-Stenberg 150.000 kroner for å ha tatt bilder fra parets bryllup uten tillatelse.

Uenig i dommen

Men kjendisbladets sjefredaktør Odd J. Nelvik gjorde det klart, straks dommen ble kjent tidligere i dag, at bladet anker dommen videre til Høyesterett.

– Flertallets begrunnelse for å dømme vår omtale av et storslått friluftsbryllup i strandsonen er meget svak og kan ikke bli stående. Dette er ikke riktig jus, uttalte Nelvik til seher.no, etter at dommen ble kjent.

Han viser samtidig til at rettens mindretall ga uttrykk for at reportasjen ikke var krenkende og at et slikt spektakulært bryllup på offentlig område må kunne omtales uten samtykke fra dem som gifter seg.

– Jeg er enig i rettens mindretall i denne begrunnelsen, sier Nelvik.

Seier for tilværelsen

Lars Lillo-Stenberg håper på sin side at parets seier i retten kan være et bidrag til at pendelen svinger i retning bedre journalistikk.

– Skal jeg ta litt store ord i munnen, så ser jeg dette som en seier for tilværelsen, at det blir et litt større vern om privatlivet. Altfor mye av dagens journalistikk handler om kjendisstoff. Pressen kunne med fordel brukt mer av sine ressurser på litt viktigere ting, sier Lars Lillo-Stenberg.

Powered by Labrador CMS