Vårt Land beklager gal og uryddig journalistikk

Omtalte opptreden som aldri fant sted.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I sin omtale av gårsdagens hyllestkonsert til den kristne rockeren Larry Norman intervjuet Vårt Land Elvira Nikolaisen rundt en sceneopptreden som aldri fant sted. Avisen innrømmer nå at artikkelen om konserten, som er skrevet som om journalisten var til stede på konserten, ble begått før selve konserten fant sted.

Digger Larry

– Vi beklager på det sterkeste den feilinformasjonen vi har gitt våre lesere. Elvira Nikolaisen var ikke til stede på konserten, og vi er lei oss for at referatet påsto hun var det, sier Helge Simonnes, sjefredaktør i Vårt Land, til Journalisten.

I Vårt Lands konsertreferat fremstår det som om avisen intervjuet Nikolaisen etter hennes påståtte opptreden: «Jeg digger også virkelig Larry, sier Elvira Nikolaisen som i går sang Norman-låten «I’m A Servant», og snart er klar med albumoppfølgeren til suksessdebuten Quiet Exit fra 2006».

Journalist Olav Solvang intervjuet Nikolaisen i forkant av konserten, noe som ikke fremgår av artikkelen.

Galt og uryddig

– Det er en gal og uryddig måte å drive journalistikk på, og vi beklager det på det sterkeste. Det er ikke en standard vi ønsker å bli assosiert med, sier Simonnes. Han presiserer at Vårt Land vil beklage saken overfor sine lesere i tirsdagens avis.

Vårt Lands konkurrent, Dagen Magazin, gjør et stort poeng av å understreke at deres bilde fra hyllestkonserten faktisk er ekte i dagens nettutgave, men til tross for feilinformasjonen, sier Simonnes at Vårt Lands journalist faktisk var til stede på selve konserten.

Derimot var artikkelen hans gått i trykken innen journalisten oppdaget at Nikolaisen ikke møtte opp. Selve konsertanmeldelsen kommer i tirsdagens avis.

Powered by Labrador CMS