Slike journalister vil redaktørene ha

BERGEN (Journalisten): Du må virkelig kunne skrive, være en entusiastisk formidler og kunne multimedia. Her er noen tanker om hvordan fremtidens journalister skal være.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under tittelen: «Slik skal papiravisene overleve» ville debattleder Bente Engesland vite hva slags jobb journalistene får i fremtiden. Og deltakerne Amund Djuve, Anne Aasheim, Helje Solberg, Einar Hålien og Thor Gjermund Eriksen hadde alle sine ideer.

– I DN får journalisten lov til å drive journalistikk på viktige saker. De får lov til å jobbe med stoff som oppleves relevant for mange mennesker, forklarte Dagens Næringslivs sjefredaktør Amund Djuve.

Djuve understreket samtidig at det er viktig å få de rette og dyktige journalistene for å få til dette.

Fet utsikt

For potensielle journalister i Dagbladet fleipet Anne Aasheim om at redaksjonen fikk Oslos feteste utsikt, til selveste Operahuset. Hun stilte seg bak mange av tingene Djuve påpekte, og mente det også gjaldt i Dagbladet.

– I tillegg får de mulighet til å jobbe i en innovasjonsbedrift. Vi har tradisjon for å være innovative både på nett og med magasiner i Dagbladet, sa Aasheim.

I Bergens Tidende publiseres det på flere plattformer, noe Einar Hålien mener er viktig for fremtidige journalister å ha i bakhodet.

– BT er et hus med store ambisjoner. Hos oss får folk mulighet til å fordype seg i ordentlig journalistisk arbeid, og kommunisere med publikum på ulike plattformer, sa sjefredaktøren.

Brennende ønske

I VG handler det blant annet om å kunne ordlegge seg bedre enn gjennomsnittet.

– Mediebransjen har aldri vært mer spennende for journalister som har lyst til å jobbe på papir. Så journalister som kan skrive, og da mener jeg virkelig å skrive, kan ha gode dager i VG, fortalte avisas nyhetsredaktør Helje Solberg. Hun la til at det også var viktig at man hadde forståelse for multimedialitet.

A-pressens konserndirektør Thor Gjermund Eriksen fremholdt et element som har vært viktig gjennom journalistikkens historie.

– Det grunnleggende er at journalistene skal ha et brennende ønske om å formidle, fortalte ham og la til at han tror det blir morsomt å jobbe i mediene, også i fremtiden.

Powered by Labrador CMS