Mot kutt i Nettavisen

Opptil 20 årsverk står i fare for å bli kuttet i Nettavisen. Styret vil redusere utgiftene med nesten 20 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Inngangen på annonseåret 2008 har vært tungt for Mediehuset Nettavisen. Like før jul ble Nettavisen skilt ut som heleid datterselskap i TV 2-gruppen. Det medførte at fire av selgerne valgte å takke for seg. To av disse gikk til reetablerte tv2.no, noe som bidro til at mediehuset ikke fikk fart på reklamesalget ved inngangen til året. Fem måneder senere får Journalisten opplyst at situasjonen er prekær.

Bak målene

Mediehuset ligger bak fjorårsresultatet og interne mål, som følge av selgerflukten. Administrerende direktør i mediehuset, Gunnar Stavrum, forklarte til Journalisten for litt over ei uke siden at Nettavisen ligger bak målene på grunn av sen etablering av selskapet og interne utfordringer. Stavrum sa da at han anså salgssvikten som midlertidig.

Etter det Journalisten kjenner til er problemet større enn som så. Mediebyråene har uteblitt fra reklameplassen i Nettavisen, noe som har medført at selskapet ikke har underliggende inntekter. Dette skal ha medført at Nettavisen skal ha et månedlig underskudd på 1,5 millioner kroner, får Journalisten opplyst fra sentrale kilder.

20 årsverk

På et styremøte i selskapet i forrige uke ble den økonomiske situasjonen drøftet og selv om ingen ting ble vedtatt i styret, går det mot kutt i de månedlige kostnadene tilsvarende underskuddet. Mye av kostnadsreduksjonen kan, etter det Journalisten kjenner til, komme i form av oppsigelser. Tall Journalisten har mottatt antyder opptil 20 årsverk. I mediehuset er det per i dag 120 årsverk, 70 av disse er redaksjonelle.

– Administrasjonen mener at redaksjonen er for liten allerede, så det er nok ikke der kuttene kommer, sier en kilde Journalisten har vært i kontakt med.

Redaksjonen i Nettavisen er likevel under omstrukturering. De siste par månedene har journalistene ikke fått overtid. I tillegg har samtlige redaksjonelt ansatte fått beskjed om å formidle hva de helst vil skrive om etter omstruktureringen.

– Har kollegene mine fått tilbud fra andre arbeidsplasser er min anbefaling at de tar dem, sier en annen journalist i Nettavisen.

Mot rødt – uansett

Selv om kuttene gjennomføres i det omfang som er antydet, kan likevel Nettavisen få røde tall på bunnlinjen i 2008. I tillegg skal den trange økonomien også medføre at det ikke er rom for sluttpakker til de ansatte som blir rammet av nedskjæringene.

Mediehuset har en forholdsvis høy gjennomtrekk blant ansatte og rundt 12 årsverk forlater bedriften hvert år.

Styret, som ledes av A-pressens konserndirektør Thor Gjermund Eriksen, samles igjen torsdag – en uke etter forrige møte – for å drøfte situasjonen som karakteriseres som prekær.

– Jeg har ingen kommentar til dette, vi har et godt forhold til administrasjonen og jeg har stor tro på selskapet, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS