Adressa: Dette er ikke Muhammed

Tegning av selvmordsbomber tolket som profeten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Adresseavisens trykket i dag en karikaturtegning av en muslim med bombebelte og t-skjorte med påskriften «Jeg er Muhammed og ingen tør trykke meg». Den er begått av avisas faste tegner Jan O. Henriksen.

Skyver profeten

Flere skal ha tolket tegningen som en karikatur av profeten Muhammed, men sjefredaktør Arne Blix sier disse har misforstått. Tegningen er ifølge ham en kommentar til bombeattentatet mot Danmarks ambassade i Islamabad i går, og illustrerer ifølge Blix hvordan noen rettferdiggjør kriminelle handlinger ved å skyve profeten og religionen foran seg.

– Dette er ingen Muhammed-tegning, sier Blix til sin egen avis.

Han innser at karikaturen kan misforstås, men sier det må være legitimt å angripe en terrorhandling med en tegning.

Overrasket

Vebjørn Selbekk, som trykket de danske Muhammed-karikaturene i bladet Magazinet, støtter Adresseavisens beslutning, men mener denne tegningen er grovere enn dem han selv publiserte.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Presseforbundet støtter Adressas beslutning om å trykke tegningen, skriver VG Nett. Han er likevel overrasket over at den kommer fra Henriksen, som ifølge Kokkvold kritiserte både Jyllands-Posten og Magazinet for deres karikaturtrykking.

Powered by Labrador CMS