Fikk ut kjærligheten

I sju år har journalist Ole Peder Giæver og Heia Tuftes Martin Bull Gudmundsen arbeidet med rollespillbok. Nå kommer den.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med hjelp fra Facebook og sladder skal rollespillboka «Itras by» dra deltakerne inn i en surrealistisk verden. Men det var bare så vidt den kom utenfor klekkeriet.

Interessant med mediene

– Itras by er et kjærlighetsarbeid. Martin og jeg har holdt på i sju år, med forlagsrunder, nesten-gi-opp-runder, støtte fra stat og støtte fra privat kapital. Jeg er utrolig lykkelig over at vi nå endelig kommer i mål, sier journalist og spillforfatter Ole Peder Giæver.

Til vanlig jobber Giæver som nyhetsjournalist i ABC Nyheter, mens Martin Bull Gudmundsen studerer psykologi. Sammen har de fått med seg Thore Hansen til å illustrere boka.

– Prosessen med innsalg til media har vært interessant. En og annen vennetjeneste har det kanskje blitt, men jeg tror også den relativt brede dekningen vi har fått av et temmelig marginalt produkt skyldes at folk ser at vi oppfyller en del standardkriterier… aktualitet med festivalen der spillet vårt er tema, litt kjendisfaktor, nostalgien i forhold til Thores tegninger, og ikke minst at rollespill fortsatt er litt kuriøse greier, forklarer Giæver.

Med Facebook

– Jeg har gått bredt, bredt, bredt ut. Først kontaktet jeg alt jeg kjenner av forlag, pr- og pressefolk på Facebook og spurte om de kjente noen som kanskje kunne tenkes å være interessert i å skrive om dette, sier han.

Det resulterte i de første henvendelsene – da fra Aftenposten og Radio Nova.

– Så litt sånn pressemafia-faktor og vennetjenester er det vel. Men i sum tror jeg det betyr vel så mye at jeg har giddet. Og at jeg har mast og mast og mast på en vennlig måte, om et produkt som er kult og annerledes og har noe ved seg, sier Giæver beskjedent.

– Som journalist er du vel mest vant med å være observatør. Hvordan er det å skulle bli anmeldt av kritikerne?

– Vår hobby er ikke akkurat den som har fått mest oppmerksomhet i pressen, bortsett fra de idiotiske «Dødsspill»-oppslagene fra midten av 90-tallet, og en mengde misvisende dusteintervjuer med en såkalt voldsforsker som har demonstrert null peiling på saken. Så jeg er veldig glad jeg på mitt enkle vis kan bidra med noe positivt for hobbyen, forklarer forfatteren.

Powered by Labrador CMS