VG kaster seg på Twingly-bølgen

Nå vil VG også lenke til det bloggere skriver om dem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I går åpnet VG Nett dørene for bloggere som skriver om artiklene til nettstedet, ved å legge den svenske tjenesten Twingly på de fleste artiklene sine. Fra før bruker blant annet Dagbladet.no, Svd.se, Dn.se og Politiken.dk Twingly for å samle og vise blogginnlegg som lenker til avisens nettartikler.

Naturlig valg

– Twingly har fått en posisjon i det nordiske markedet, så det var et naturlig valg, sier René Svendsen, redaksjonssjef i VG Nett til Journalisten.

Forfatter og blogger Eirik Newth har overfor Journalisten tidligere spurt hvorfor ikke flere norske nettaviser benytter seg av tjenesten, som han mener endrer bloggernes medievaner.

Men til tross for mange positive tilbakemeldinger fra bloggere, har bruken av Twingly også vist seg å ha enkelte problematiske sider, som klikk-horing fra nettsider, mange kommersielle, som bruker Twingly utelukkende for å få trafikk.

Klikk-horing fra første dag

Hvordan vil VG forholde seg til dette?

– Tilfeller av Twingly-horing har vi opplevd allerede første dagen vi la på tjenesten. Det er jo en utfordring, men vi sørger for at mange holder et øye med dette. Når vi kobler av en bloggpost som lenker til oss kan vi også blokkere bloggeren permanent, akkurat som vi gjør det på diskusjonsforumene våre, sier Svendsen.

Mange moderatorer

Han forteller at Twingly-lenkene modereres på to måter: for det første vurderer nettavisens journalister hvorvidt det er relevant å bruke Twingly for hver enkelt artikkel. For det andre kan leserne anmelde upassende bloggposter. Dessuten er det, ifølge Svendsen, flere som følger med på Twingly-lenkene, både i moderatorteamet til VG Nett og i redaksjonen.

– Vi håper jo at dette skal være med å berike artiklene våre, men det er klart at det kan forsøple også, og da må vi trå til og rydde opp, sier Svendsen. Han presiserer at Twingly av tekniske grunner ikke er på plass for alle artikkelkategorier ennå.

Powered by Labrador CMS