Journalisten legger om

Åpen kildekode og mer kritikk skal lokke nye lesere.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bare halvannet år etter at Journalisten.no fikk ny design, legges nettstedet om. Målet er økt aktivitet og bredere innhold.

– Gammelmodig

– Vi legger om hele publiseringsplattformen. Løsningen vi har hatt til nå er gammelmodig, nå får vi en fleksibel plattform som hele tiden vil gi tilgang på nye funksjoner og uttrykk, forteller redaktør Helge Øgrim.

Den nye nettutgaven lanseres rundt månedskiftet og bygger på den åpne kildekoden Drupal. En testversjon av den nye utgaven ligger her.

– Etter å ha sett oss litt rundt endte vi på en av de mest brukte blant gratis publiseringsplattformer, sier Øgrim.

ABC Nyheter og danske Journalisten benytter begge Drupal som publiseringsplattform.

Flere nyheter

– Vi har vært et sentralt nettsted for yrkesjournalister lenge. Det vi har ønsket å gjøre det siste året er å øke nyhetstrykket, derfor har vi fått flere skrivende på nett. Samtidig ønsker vi å utvide publikumet. Journalisten.no skal være relevant for alle i mediebransjen og for andre som er interessert i mediespørsmål og mediekritikk, forklarer redaktøren.

I vår ble en dedikert nettjournalist ansatt, og på tampen av sommeren ble Journalisten.no også notert på TNS Metrix’ toppliste.

– Jeg tror at de som leser oss regelmessig har lagt merke til at nyhetsproduksjonen har økt kraftig de siste månedene. Det har vi blitt belønnet for i form av vesentlig høyere trafikk. Vi har derfor også valgt å liste oss på TNS’ toppliste slik at lesere og annonsører kan følge veksten Journalisten.no er inne i.

Mer kritikk?

Øgrim forteller at det også har vært fokusert mer på nye medier enn tidligere.

– Vi har flere innovasjonsnyheter fra bransjen. Det har vi jobbet mye med.

Nå håper redaktøren at de nye sidene vil bli benyttet av flere som vil delta i mediedebatten.

– Det er stort behov for mediebransjen å møte sine brukere og kritikere i dialog, og det synes jeg skjer sjelden og veldig ofte på arenaer som de enkelte mediene har sterk kontroll over. Vi håper at den nye nettsiden vil invitere til en livligere debatt om mediefaglige spørsmål. Det er ikke noe tvil om at det nye systemet vil gi oss større fordeler.

– Hvilke andre endringer vil vi se på Journalisten.no denne høsten?

– Vi har allerede begynt å leke oss med strømming av video fra PFU, og video vil det helt klart bli mer av. Vi skal også bli bedre til å speile nyheter og debatt fra andre medier, inkludert fra mediekritiske bloggere. Etter hvert håper vi også å dekke medieforskningen bedre.

Powered by Labrador CMS