Aftenposten-TV fikk prisen for årets reportasje på web-tv for "Tyrkiske spioners drømmeutsikt". Her ved Christian Torkildsen til venstre. Foto: Martin Huseby Jensen

Aftenposten vant tv-pris

ÅLESUND (Journalisten): Aftenposten vant prisen for årets reportasje i Mediebedriftenes tv-priser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenposten-TV stakk av med prisen for årets reportasje på web-tv for «Tyrkiske spioners drømmeutsikt». Juryen skriver i sin begrunnelse at reportasjen er original og har en morsom vinkling på fellesstoff som for mange ikke ble til annet enn pressekonferansen.

– Her har reporteren funnet en vinkel ingen andre hadde og har satt sammen saken på en fin måte. Reportasjen har et bra anslag og er godt klippet, med glimt i øyet og innslag av humor, skriver juryen.

Glimt i nord

Avisa Nordland fikk også tv-pris under utdelingen i Ålesund. Bodø-avisa vant pris i åpen klasse for programmet Glimt Magasinet.

– For å drive seeren gjennom et program med opplevelser som holder fingrene unna fjernkontrollen, kreves dessuten god dramaturgisk oppbygging og fortellerglede representert med intensitet og glød, gjerne utporsjonert med kunnskap om rytme, og evne til å skape innlevelse hos publikum. Årets vinner fyller absolutt alle krav med god margin i sine produksjoner, skriver juryen.

Best i sør

Årets lokal-tv-stasjon ble også kåret under årets mediepriser. Og den var det Media Norge-partner Fædrelandsvennens FVNTV som stakk av med.

– De fleste som har endret navn har rast på seerstatistikken, men ikke årets lokal-tv-stasjon. Fra 2003 og fram til 2007 har stasjonen hatt en av landets beste inntektsøkninger, og i 2007 førte det til at stasjonen kom blant de stasjonene som får desidert best betalt pr. seer i reklamemarkedet, skriver juryen.

Godt løst

Prisen for Årets nyhetssak endte hos en annen Media Norge-partner. BTV, Bergens Tidendes lokal-tv vant for saken «Sløvåg».

– Godt journalistisk arbeid på en viktig hendelsesnyhet. Reporteren har fått tak i øyenvitner, noe som gjør at vi kommer tett på dem som ble rammet og får mulighet til å sette seg inn i situasjonen til de som er berørt. Dette er en godt løst nyhetssak, skriver juryen.

Stor nærhet

Årets programleder gikk til Tønsberg og VF24 som eies av Tønsbergs Blad. Kristian Bålsrød fikk den gjeve prisen.

– Kristian Bålsrød viser sikkerhet, bevissthet og tydelighet, stor grad av nærhet og interesse for innholdet, og ikke minst en medrivende lekenhet som avslører god innsikt om rolleforståelse i forholdet til både publikum og medvirkende. Takk for glimrende innsats, og gratulerer til VF24.

Ifølge en pressemelding fra MBL kom det inn 73 bidrag fordelt på 4 klasser. 18 nyhetssaker, 19 reportasjer, 14 bidrag i klassen for programledere og 22 bidrag i kategorien åpen klasse.

Terje Giil Fugleberg fra NRK Kompetanse var juryleder og delte arbeidet med Glenn Due-Sørensen fra TVNorge nyhetene og Therese Manus Hønningstad i Budstikka.

Powered by Labrador CMS