Finanskrise sender nettrafikken til himmels

Bankkrisen får medienes aksjekurs til å stupe, men folk leser økonominettsteder som aldri før.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Denne uken har vært helt vill. Jeg er helt sikker på at tallene blir langt høyere enn forrige uke. Veldig grovt regnet har vi hatt rundt 50 prosent økt trafikk per dag målt mot forrige uke, sier E24.nos ansvarlige redaktør Per Valebrokk til Journalisten.

Amerikansk bankrise sender norske lesertall opp

De siste dagers finansuro – med konkursen til en av USAs største investeringsbanker Lehman Brothers og Bank of Americas oppkjøp av kriserammede Merrill Lynch som to av sjokknyhetene – har sendt konjunkturavhengige medieaksjer til bunns og nettrafikken til landets økonominettsteder i stikk motsatt retning.

– At det er rekord, er ikke noen hemmelighet. Vi også 190 saker, 40-50 mer enn normalt, i går fordi informasjonsbehovet er stort, sier Hegnar Onlines redaktør Stein Ove Haugen, som ikke vil spekulere i konkrete tall før tallene fra TNS Gallup foreligger.

– På nett-tv-sendingen vår, som går 16.05 hver dag, hadde vi 21.000 seere på gårsdagens innslag med Petter Stordalen. Dette er 50-60 prosent opp fra før sommeren. Interessen for finanskrisen gjør nok at flere har oppdaget nett-tv-sendingene våre.

– Viser nettmedienes fortrinn

Internasjonale medier som nettsiden til den engelske statskanalen BBC, har hatt en vanvittig trafikkøkning i kjølvannet av den amerikanske bankkrisen. Mandag denne uken hadde BBCs økonomisider rekordmange 2,35 millioner unike lesere – det dobbelte av seksjonens normale lesertall. Dagens mest leste sak, ‘Lehman Bros files for bankruptcy’ , hadde mer enn 1,7 millioner sidevisninger, noe som gjorde artikkelen til den mest leste i BBC Business tiårige historie, skriver BBCs internmagasin Ariel.

Valebrokk sier at denne type kriser virkelig illustrerer nettmediets konkurransefortrinn.

– De siste dagene har vi sett at Dagens Næringsliv (DN) og Finansavisen dedikerer titalls med sider til nyheter dekket på nett 24 timer i forveien, så tyngdekraften jobber for E24. Jeg tror interessen for økonominyheter på nett bare vil øke.

Powered by Labrador CMS