Slik blir sluttpakkene i TV 2

Klubbene og ledelsen i TV 2 er kommet til enighet om størrelsen på sluttpakkene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi er blitt enige med ledelsen om størrelsen på sluttpakkene. Vi har sett på dem og sammenlignet med pakkene som ble gitt i VG og i Aftenposten, og vi ligger nok nærmest Aftenposten, sier klubbleder Finn Ove Hågensen i Klubb 2.

Kan kjøpe utstyr

For dem som har vært ansatt i TV 2 i inntil ti år, lyder tilbudet på tre måneders lønn og en månedslønn ekstra for hvert år i bedriften. De som har jobbet mellom 10 og 17 år i bedriften, gis det tilbud om ni måneders lønn og en månedslønn ekstra for hvert år de har vært ansatt i bedriften.

For ansatte over 50 år kan det komme seks måneders lønn på toppen av dette igjen.

– Det vil bli gjort individuelle tilpasninger. Som undervisningsstøtte og overtakelse av utstyr som for eksempel kjøp av datamaskiner.

– Betyr det at dersom en av fotografene tar imot tilbudet, vil han eller hun få muligheten til å kjøpe et kamera for å starte eget?

– Ja, det vil jeg tro, jeg føler det ligger innenfor rammene.

Alle får tilbud

Ledelsen i tv-selskapet kom først med et tilbud som igjen fikk sitt tilsvar fra klubbene. Sluttpakkene som foreligger nå er resultat av forhandlinger med disse som utgangspunkt.

– Dette er en sluttpakke som vil gå ut til alle, men det skal ikke deles ut mange sluttpakker. I klubben mener vi prinsipielt at vi ikke er for mange i TV 2. Dersom vi skal lage det vi lager i dag, må vi ha dagens bemanning, sier Hågensen.

Ifølge klubblederne blir trolig ikke nedbemanningen av betydelig størrelse.

– Mye av nedbemanningen lå i tidsbegrensede kontraktstillinger og ubemannede stillinger, og så vil noen gå på naturlig avgang. Derfor har det væt en vanskelig prosess, for det har vært uklart hvor mange som blir rammet av dette.

– Vet dere hvor mange som vil få muligheten til å ta sluttpakker?

– Det er fremdeles uklart hvor mange som blir rammet, noen vil sikkert også få nei til ønske om sluttpakke. Alle kan i utgangspunktet be om det, og så har vi lagt en mal for hvordan oppgjøret skal se ut. Så får vi se hvor mange som melder seg.

Det er så langt uklart når selve tilbudet om sluttpakker vil gå ut.

Powered by Labrador CMS