PFU vurderer kyssing

Kysseforbud i skolegården skal til behandling i utvalget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mai slo Tønsbergs Blad (TB) og TVVestfold opp at elevene ved Fagerheim skole i Horten kommune hadde fått forbud mot å kysse i skoletiden. Det stemte ikke, mener rektor. I dag behandler PFU saken.

– Intern sak

– Da de ringte, forsto jeg ikke hva de spurte meg om, og ville at de skulle respektere at dette ikke var en sak for avisene, men en intern skolesak, sier rektor Inger-Vera Svendsen.

Svendsen forteller at det ikke var noen stor dramatikk rundt avgjørelsen.

– Saken er at vi hadde hatt et par episoder i friminuttene som vi snakket med barna om og informerte foreldrene om. Og så på en eller annen måte har TB fått vite om dette og valgt å lage den vinklingen de gjorde.

– Vi har bare rådet ungene til å gjøre andre ting.

– Men har dere hatt forbud mot kyssing?

– Nei, det har ikke vært kysseforbud.

Ord mot ord

– Rektor har sagt i videoopptak med oss at de har gitt forbud. Vi er uenige om hva som er sagt og ikke sagt, men vi har det på video også, sier ansvarlig redaktør Håkon Borud i Tønsbergs Blad.

Både Svendsen og Borud regner med å få kjennelse i sin favør.

– Jeg blir veldig overrasket om vi blir felt for dette. Vi har vært ekstremt varsomme og har ikke kontaktet noen barn. De elevene vi har snakket med, har vi innhentet samtykke fra foreldrene, så jeg føler meg ganske trygg, sier redaktøren.

(Vi har presisert at det er rektor som mener TBs påstand ikke stemmer.)

Powered by Labrador CMS