Alle i NRK får tilbud om gavepensjon

I dag går fristen ut for å søke sluttpakke i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tilbudet om sluttpakker i NYDI Marienlyst og Program Oslo i NRK utløste så mange henvendelser og spørsmål fra ansatte i hele NRK-systemet, at NRK besluttet å utvide tilbudet om gavepensjon i tilknytning til Avtalefestet pensjon til alle ansatte.

Gavepensjonen i NRK er romsligere enn det som ellers har vært vanlig i mediebedrifter og utgjør differansen mellom AFP og 68 prosent av lønn ved slutt-tidspunkt. Normalt har vært 66 prosent i andre bedrifter.

Mange nok

Ifølge informasjonsdirektør Sigurd Sandvin i NRK har man ikke tallfestet hvor mange årsverk NRK skal slankes med, men han sier at tallet ligger et sted mellom 100 og 200. Han har ikke tall på hvor mange som er i aldersgruppen rundt 62 år som er aktuelle for AFP.

– Vi har ikke bestemt noe tall, men håper vi skal få til en tilstrekkelig nedbemanning basert på frivillighet og uten oppsigelser, sier Sandvin.

Sluttpakke

NRK har også forlenget fristen for å søke gavepensjon og AFP til 1. november i forbindelse med at tilbudet er utvidet til å omfatte samtlige ansatte, og ikke bare NYDI Marienlyst og Program Oslo.

Tilbudet om sluttpakke er imidlertid foreløpig begrenset til de to divisjonene, og fristen utløper i dag. NRKs opplegg går ut på at alle som kan tenke seg å ta sluttpakke skal drøfte dette med sin nærmeste sjef, men hvor mange som hittil har gjort det, kan Sandvin ennå ikke gi tall på.

Powered by Labrador CMS