Ingrid Betancourt til IJ-konferanse

Ingrid Betancourt, som var FARC-geriljaens gissel, kommer til Frie medier-konferansen i november.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er en stor glede for oss å kunne ønske Betancourt velkommen til Institutt for Journalistikk, sier instituttleder Trine Østlyngen, i en pressemelding

På Frie medier-konferansen, som foregår 6. og 7. november, vil Betancourt fortelle om sitt politiske arbeid og reflektere rundt medias rolle som vakthund både i Colombia og ellers.

Den colombianske politikeren og tidligere presidentkandidaten, som særlig gjorde seg bemerket som korrupsjonsjeger, var gissel hos FARC-geriljaen i seks og et halvt år før hun og 14 andre gisler ble befridd av sikkerhetsstyrker 2. juli i år. Programposten byr også på et møte med colombianske journalister og NRKs utenriksmedarbeider Sigrun Slapgard, som har dekket både Betancourt-saken og området generelt.

Til konferansen kommer også Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose, som var ansvarlig for publiseringen av de første karikaturtegningene. Han vil kommentere den ferske nordiske antologien om karikaturstriden, som har bidrag fra 16 land. Boka blir presentert av dens to redaktører, Elisabeth Eide og Rusti Kunelius.

Også mediesituasjonen i Kaukasus er et viktig punkt på årets Frie medier-program. Det er fjerde år på rad at Institutt for Journalistikk arrangerer den internasjonale konferansen. Den støttes av Norad, Utenriksdepartementet og Fritt Ord, og samler journalister, redaktører, medieforskere og andre som er opptatt av presse- og ytringsfrihet, både fra innland og utland.



Powered by Labrador CMS